...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

31 Ağustos 2009 Pazartesi

.:Laura Conti-Ombra Gaia-A I'arbat Del Sol:.




01 Cassin-a Sola
02 Bon-a seira - Vijoire-Rigordon
03 La Saneta
04 Titau-Tre soldà-Quarenta ed Culoto
05 La Ville de Turin
06 Baica 'n Po'
07 Bela Bargirola
08 Lo Re Luis - Mazurca dao Pien d'Alas
09 Trop Pensé - Storia cita
10 O mamma mia
11 Sposa 'd magg -La Franseisa
12 Mi Von Via La Seira

Laura Conti: voice, percussion
Simone Comiotto: cello
Rinaldo Doro: hurdy-gurdy, melodeon, keyboards, mandocello, percussion
Simone Boglia: piffero, cornamusa, flutes, crumhorn, clarinet, percussion
Carla Forneris: flute


albüm bilgisi


İtalyanın yarı özerkliğini kazanmış, kendini pek te İtalyan yerine koymayan Piedmont bölgesinden gerçekten çok hoş bir folk'tur. Bazı yerlerde "Troubadour" olarak nitelendirilse de bu gurup için tam olarak o gezgin ortaçağ sanatçıları diyemeyiz. Kesinlikle coğrafi bölge olarak Fransa'ya çok yakın olması nedeniyle bir parça o etkiyi veren melodiler var. Ancak İtalyanın bu bölgesi folklorik olarak gerçekten İtalya'ya pek benzeyen bir özellik göstermiyor. Oldukça farklı bir folk yapısı var bu bölgenin. Doğal olarak müzikleri de bu etkiyi yansıtıyor.

Tarihte çok önemli yer tutan "Troubadourlar" aslında daha çok şiirle duygu ve düşüncelerini dile getirip araya müzik katarlardı. Onların bazı özelliklerinden esinlenmişler diyelim daha doğru olacak o zaman.

*Troubadour: gezgin ortaçağ şarkıcıları. fransa'nın güneyinde, provence bölgesinden kaynaklanan, 11. yy. sonu ile 13. yy. sonu arasında yaygınlaşan, bu 200 yıllık süre boyunca kendine özgü dilde* başka şairlerin ya da kendi yazdıkları dindışı, çoğunlukla aşk konulu lirik şiirleri jonglör denilen yardımcılarıyla çevreyi gezerek seslendiren saz şairleri.

web sayfaları




0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..