...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

31 Ağustos 2009 Pazartesi

.:Jimmie Rodgers-Collection:.



All Around The Water Tank
Bimbombay
Blue Yodel No-8
Blue Yodel No-9
Blue Yodel-1
Blue Yodel-1Vol
Blue Yodel-6
Blue Yodel-8
Blue Yodel-10
Border Radio
California Blues
Child of Clay
English Country Garden
For The Sake Of Days Gone By
Honeycomb-1957
I'm Lonesome Too
In The Jailhouse Now-No-II
In the Jailhouse Now
Jimmie The Kid-Unissued
Jimmie The Kid
Jimmie's Mean Mama Blues
Kisses Sweeter Than Wine
Let Me Be Your Side Track-Unissued
Let Me Be Your Side Track
Midnight Moonlight
My Carolina Sunshine Girl
My Rough And Rowdy Ways
Old Dogs
Pistol Packing Papa
Secretly
T.B.Blues
The Mystery Of Number Five
The One Rose
The Singing Brakeman
The Singing Brakeman2
The Wonderful Cit
The Wonderful City
Travelling Blues-Unissued
Travelling Blues
Visits the Carter Family
Waiting For A Train
Why There's A Tear In My Eye
Wreck Of The Sloop John B
Yodeling Cowboy Song
You and my Old Guitar


albüm bilgisi

1897 Meridian Mississipi doğumlu

Amerika'da, dini içerikli müziğin yanı sıra halkın ağızdan aktarım yöntemi ile günümüze kadar uzanıp gelen bir folk müzik kültürü vardır. En eski folk şarkıları ya solo olarak ya da bir topluluk ile söylenmiştir. Bu folk şarkılarına eşlik etmek üzere keman, banjo ve gitarın girmesi ile ilk pop müzik türlerinin temelleri atılmış olur. Amerika'nın ilk pop müzik yıldızı Jimmie Rodgers'dir. (bizdeki anlamıyla değil tabi)

Rodgers, country ve boogie-blues harmanlaması yaparak; hillbilly, folk ve blues'dan aldığı sözleri birleştirerek country müziğin başlıca dayanağı halini almıştır. "Rodgers, blues'u ödünç alan değil de siyahlardan aşıran ilk beyaz adam ve böylece country müziğin dominant modu haline gelenlerin sentezini yapan sanatçı olarak düşünülebilir.

"Honeycomb" parçası 1957 yılında Bilboard listelerinde 1 numaraya çıkmış.. benim favorilerim ise Blue Yodel serisindeki parçalar, özellikle Blue Yodel -1..

Bir zamanlar "Heidi" diye bir çizgi film vardı.. Jenerik parçasında gırtlağını garip bir şekilde titreterek bir şarkı dinliyordunuz. Bu ses sizi Alp dağlarına götürüyordu sanki , parça sizi birazdan izleyeceğiniz hikayeye hazırlıyor gibiydi de aynı zamanda..İşte Blue Yodel'leri dinlerken çoktandır unuttuğum eski bir dostu hatırlar gibi çok sevindim, sahi Alp dağlarına gitmeyeli ne çok olmuş...:)


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..