...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Rokia Traore-Tchamantche


01-Koronoko
02-Yorodjan
03-Dunia
04-Kounandi
05-Aimer
06-Tounka
07-Dianfa
08-Tchamantche
09-Kolokani
10-A ou ni sou


albüm bilgisi
Farklı bir ses ve farklı bir tını, hoş bir etnik müzik açıkcası, hafiften bazı şarkılarda bir blues havası da var gibi doğal olarak ortaya ilginç , güzel bir müzik çıkmış. Söz konusu Afrika olduğunda farklı bir duyguya kapılıyorum çoğunlukla. Çocukluğumdan beri kıta olarak bile bana göre en estetik toprak bütünlüğüne sahip bir kıtadır Afrika.

Hemen herşey farklı orada.Renkler alabildiğine canlı, sesler olabildiğince gizemli. Mutluluklar da hüzün de büyük bir sadelikte ve Rokia'da bunları müzikle son derece güzel birleştirmiş bir sanatçı.

diğer albümleri

Mouneîssa-1998
Wanita-2000
Bowmboï-2003
Tchamantché-2008



0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..