...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Ağustos 2009 Perşembe

.:Beatles Go Baroque-1992-Peter Breiner:.

 


 In The Style Of Vivaldi 
01. She Loves You (A Tempo Giusto) 
02. Lady Madonna (Allegro) 
03. Fool On The Hill (Adagio) 
04. Honey Pie (Allegro) 
05. Penny Lane (Allegro) 
06. A Hard Day’s Night 
07. Girl 
08. And I Love Her 
09. Paperback Writer 
10. Help 

 In The Style Of J.S. Bach
11. The Long And Winding Road 
12. Eight Days A Week (Rondeau) 
13. She’s Leaving Home (Sarabande) 
14. We Can Work It Out (Bourree) 
15. Hey Jude (Polonaise) 
16. Yellow Submarine

Beatles Con Grosso No.4
17. Here Comes The Sun 
18. Michelle 
19. Goodnight 
20. Carry That Weight

albüm bilgisi 

Sanırım The Beatles hepimiz için bir çok şey ifade edebilir. Şarkıları bir sürü kişi tarafından yeniden yorumlanmış, vazgeçilmezlerimizden bir gruptur.

Bu albüm ise bir çok anlamda ilginçliği içinde barındırıyor. Hepsi Beatles parçaları. Eğer aklınızda Beatles klasik müzik tarihi içerisinde Barok dönemde yaşamış olsaydı parçaları nasıl olurdu? diye bir soru varsa, cevap bu albümdür.

Beatles eserleri Barok dönem müziğinin özellikleri düşünülerek bir kez daha yorumlanmış. Ve üstelik yorumlarken sadece barok döneme göre değil, o dönemin ünlü müzisyenlerinden olan Bach, Vivaldi gibi bestecilerin tarzlarına uygun olarak yorumlanarak bambaşka ama çok güzel bir hale getirilmiş.



Peter Breiner

1957 Çekoslovakya doğumlu orkestra şefi, besteci, aranjor, pianist..Sanatçı hakkında daha fazla bilgi almak için web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..