...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Ağustos 2009 Perşembe

Dvorak-Cello Concerto In B Minor



1-3. Concerto in B min.for Cello &Orc,Op.104
a. I. Alegro
b. II. Adagio, ma non tropo
c. III. Finale. Alegro moderato

4. Silent woods for Cello and Orchestra
in D-flat major, Op.68, No. 5
a. Lento e molto cantabile Rondo
in G minor - Silent Woods

5. Rondo for Cello and Orc.in G min,Op.94
a. Alllegretto grazioso - Piu mosso,
b. Allegro vivo - Meno mosso quasi Tempo I


sanatçılar

Cello - Yo-Yo Ma;
Conductor - Lorin Maazel
Orchestra -Berliner Philarmoniker Orch.


şifre=www.kevokmusic.com




albüm bilgisi

1841-1904 yılları arasında yaşamış Çek besteci müzik tarihinde geç romantik dönem bestecisi olarak bilinir.

1878 yılında ünü tüm dünyaya yayılmış ve eserleri hemen herkes tarafından ciddiye alınmış bir bestecidir.

Üç yıl yaşadığı Amerika'da en verimli dönemlerini geçirmiştir. Yeni Dünya Senfonisi, içinde yurt özlemini aktardığı en güzel eserlerden bir tanesidir. Amerikan folk özelliklerini de kullandığı söylense de ben buna pek inanmayanlardanım. Daha doğrusu bu özelliği pek duyamayanlardanım.

Ancak eserlerinde ülkesine olan hasretiyle kendi ulusal özelliklerini içeren bir yapı vardır. Bir çok önemli eserleri olan bestecinin 9. senfonisi en popüler olandır. Ayrıca 7 no' lu re minör senfoni de son derece güzel tınılara sahiptir.

Bu albüm ise ünlü çellocu Yo Yo Ma'nın solist olarak katıldığı Si minör Çello Konçertosudur.Büyük usta burada da farklılığını göstermiştir açıkcası.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..