...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

7 Ağustos 2009 Cuma

Orange Clockworks-Stanley Kubrick-1971



Title Music From A Clockwork Orange-Walter Carlos

2. The Thieving Magpie
3. Theme from A Clockwork Orange-Walter Carlos
4. Ninth Symphony, Second Movement
5. March From A Clockwork Orange-Walter Carlos
6. William Tell Overture-Walter Carlos
7. Pomp and Circumstance March No.1 -S.Kubrick
8. Pomp And Circumstance March No.4 -S.Kubrick
9. Timesteps (Excerpt) - Walter Carlos
10. Overture To The Sun - Terry Tucker
11. I Want To Marry A Lighthouse Keeper-E.Eigen
12. William Tell Overture
13. Suicide Scherzo-Ninth Symphony
14. Ninth Symphony, Fourth Movement
15. Singin' in the Rain - Gene Kelly


şifre=www.kevokmusic.com


albüm bilgisi

Stanley Kubrick bana göre sinema dünyasının en büyük yönetmenlerinden biridir. Onun tüm filmleri benim için son derece önemli olmakla birlikte Otomatik Portakal, gerçek adıyla; Orange Clockworks en favori filmlerimden biridir.

Kubrick' i benim için büyük yapan özelliklerden bir tanesi her filminde seçtiği olağanüstü müziklerdir. Büyük bir Klasik batı müziği hayranı olan Kubrick filmlerinde görsel şölenle birlikte, film müzikleri de farklılık taşır. Çoğu bildiğimiz eserler olmakla birlikte senaryo gereği seçilen müziklerin mekan, karakter ve kurgu üçgeninde bambaşka boyuta ulaşır.

Otamatik Portakal Beethoven 9. senfoni üzerine kurgulanmış gibi gözükür. Çoğunluk olarak bu müziğin koral kısmının insanların kardeşliğini anlattığı düşüncesinin pek te doğru olmadığının karakter ve müziğin niteliksel özellikleriyle inanılmaz anlatımıdır.

Şiddet öğelerinin en fazla eleştirildiği filmlerden bir tanesidir Otomatik Portakal. Ve filmde öyle sahneler vardır ki, filmin başrol oyuncusu insana ait doğal bir güdü olan şiddet öğesini müziğin nüanslarıyla ve Beethoven' le anlatmaya çalışır.


Zaman zaman müzisyen mi yoksa yönetmen mi diye kuşku duyduğum insanlardan bir tanesidir Kubrick. Müziği böylesine ustalıkla kullanabilen başka bir yönetmen yok açıkcası.

Üzerinde sayfalar dolusu konuşulabilecek filmlerden sadece bir tanesidir Otomatik Portakal ama biz film müziğini dinlemeye devam edelim.

Dinlerken de insana ait şiddet arzusunun hemen her alanda var olduğunu ve önlenemez olduğunu unutmadan dinleyelim derim ben.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..