...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

7 Ağustos 2009 Cuma

.:Memories of a Gaisha-2005-Rob Marshall:.




1. Sayuri's Theme
2. The Journey to the Hanamachi
3. Going to School
4. Brush on Silk
5. Chiyo's Prayer
6. Becoming a Geisha
7. Finding Satsu
8. The Chairman's Waltz
9. The Rooftops of the Hanamachi
10. The Garden Meeting
11. Dr. Crab's Prize
12. Destiny's Path
13. A New Name... A New Life
14. The Fire Scene and the Coming of War
15. As the Water
16. Confluence
17. A Dream Discarded
18. Sayuri's Theme and End Credits



albüm bilgisi

Güzel bir film ama benim için son derece özel müzisyenleri içinde barındırması açısından özel bir film müziği.

Eser film müzikleriyle zirvedeki yerini koruyan John Williams' ın..

Yo Yo Ma ve Itzhak Perlman ise varlıklarıyla müziklerin tarihsel yerinde almayı sağlayan diğer büyük müzisyenler.

6.parça Becoming' a Gaisha olağanüstü güzel bir ustalıkla bestelenmiş benim için unutulmayacak müziklerin arasında yer edinmiş bir parça.

Hele 8. parça yani 'The Chairman’s Waltz' ise Itzhak Perlman farklılığıyla öylesine hoş bir melodi ki. Dünyaya gelmiş bence en olağanüstü bir müzisyen Itzhak Perlman. Zaman zaman beste mi yoksa yorum mu sorusu beynimin gizli köşelerinde bir türlü cevap veremez.

Sakat müzisyenlere baktığımda hep bir farklılık ve olağanüstülük var. Itzhak Perlman' da bundan nasibini mi aldı yoksa? 10. parça aynı olmasına rağmen çok daha farklı bir şekilde orkestrayla birlikte farklı bir tını ve haz da yaratmıyor değil hani….Güzel bir çeşitleme.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..