...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

7 Ağustos 2009 Cuma

Moliere-Ariane Mnouchkine-1978



1. Nicomède from Ballet Royal de l'Impatience
2. Rencontre des Italiens
3. Ecole des Femmes (Rene Clemencic)
4. L'Homme Oiseau (Jean Japart)
5. Chanson de la Mère (Rene Clemencic)
6. Foire de Saint-Laurent: Première Partie
7. Thème de l'Amour(Rene Clemencic)
8. Foire de Toulouse (Rene Clemencic)
9. Voyage (Rene Clemencic)
10. Armande (Rene Clemencic)
11. Princess Elide from Bal Réglé
12. Carnaval et Révolte (Rene Clemencic)
13. Armande (Rene Clemencic)
14. Mort de Madeleine (Rene Clemencic)
15. Combat des Enfants (Rene Clemencic)
16. Chambre aux Miroirs (Rene Clemencic)
17. Mort de Molière from King Arthur


şifre=www.kevokmusic.com


albüm bilgisi

1978 Fransız-Italyan yapımı bu film şu ana kadar çevrilen Moliere filmleri arasında en iyi olanlarındandır. Senaryosunu Arianne Mnouchkine' nin yapıp yönettiği bu film Moliere in inanılmaz öyküsünü anlatırken o dönemler hakkında da bizlere bilgi verir.

Tüm zamanların en iyi oyun yazarı olarak kabul edilen Moliere' in hayatını beyaz perdeye aktarmak sanıldığı kadar kolay olmadı. Düşünülen bütçeden oldukça fazla bir paraya mal olan film o döneme ait müziklerle son derece başarılı bir şekilde yansıtılırken özellikle Rene Clemecic' in o dönemin özellikleri düşünülerek bestelenmiş eserleri son derece güzeldir.

Bu film müziğini önemsememdeki en büyük etken şudur. Her müzisyen kendi çağını yansıtır genelde. Geçmişe ait müzikleri var olanlara benzemeden yepyeni bir şekilde çıkartmak sanıldığından zordur. O dönemin müziksel tüm özelliklerini bilip o dönemde yaşayan bir müzisyen gibi algılayabilmekle olabilecek son derece büyük bir müzik bilgisini içeren bir olgudur.

Bir kaç eser dışında tüm eserler Rene Clemencic' e aittir.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..