...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Ağustos 2009 Perşembe

Hair - 20th.Anniversary Edition



01-Aquarius
02-Sodomy
03-Donna-Hashish
04-Colored Spade
05-Manchester
06-Abie Baby-Fourscore
07-I’m Black- Ain’t got no
08-Air
09-Party Music
10-My conviction
11-I Got Life
12-Frank Mills
13-Hair
14-L.B.J.
15-Electrik Blues- Old Fashioned
16-Hare Krishna
17-Where Do I Go?
18-Black Boys
19-White Boys
20-Walking In Space
21-Easy To Be Hard
22-3-5-0-0
23-Good Morning Starshine
24-What A Piece Of Work Is Man
25-Somebody To Love
26-Don’t Put It Down
27-The Flesh Failures-Let the Sunshine I



albüm bilgisi

Bana göre 20 yüzyılın en önemli müzikalidir Hair. 29 nisan 1968' de ilk kez Broadway' de sahnelendiğinde son derece kışkırtıcı bulunmuştu. O dönemin nesnel koşullarına baktığımızda bir çok anlamda son derece başkaldırıcı sahneler ve sözlerle doludur.

Her şeyden önce metin açık açık cinselliği içinde barındırır. Ve Vietnam savaşına karşı çıkan bir çok özelliğiyle o dönemin hippilerinin sembolü olmuş bir müzikaldir. Uzun saçın kutsandığı bir başkaldırı eseridir. Sadece savaş karşıtlığıyla değil, her türlü ayrımcılığa bir tepkiyle hatırlanan öncüdür Hair.

Yaklaşık 40 yıl gibi uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen bu müzikalin bazı şarkıları en fazla dinlenen eserler arasındadır. "Let the sunshine in", "The age of Aquarius", "I got life" gibi.

Manhattan' da yaşayan bir gurup barış yanlısı gencin hikayesi anlatılır. Sinemaya da uyarlanmıştır.

Aradan 40 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen ve o dönemler büyük yankı uyandıran savaş karşıtı bu müzikalin en sevilen parçasında söylendiği gibi “ Bırak güneş ışığı içeri girsin”, güneş; ışığını bir türlü hala mavi gezegende istediği gibi yansıtamamaktadır. Belki de dilimizden hiç eksik edemeyeceğimiz tek şarkıdır.

Bir kez daha
"Let the sunshine in!!!! " diyorum... Rağmenlere rağmen umut hep var olacak bende.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..