...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Ağustos 2009 Perşembe

Andres Segovia-The Segovia Collection-4CD


CD1
Rodrigo
Ponce
Boccherini

CD2
Torroba
Mompou
Castelnuovo Tedesco
Ponce
Espla
Rodrigo

CD3
De Murcia
Roncalli
Milan
Sanz
Aguado
Sor
Albeniz

CD4
J.S.Bach


tüm şifreler: www.kevokmusic.com

albüm bilgisi

Dünyanın gelmiş en büyük Klasik gitarcılarından...

1893-1987 yılları arasında yaşamış bu İspanyol büyük usta müziğe piyanı ve viyolonsel çalarak başlamış olsa da ailesinin karşı çıkmasına rağmen gitara yönelmiş ve bu anlamda kararlı olması sebebiyle dünya müzik tarihinde büyük bir zenginliğin önderliğini yapmıştır.

Gitarı kendi kendine çalışarak öğrenmiştir ve içsel bir sezgiyle kendine özgü Segovia tekniklerinin kaşifidir.

Söylenecek pek çok şey var kuşkusuz ama bazı sanatçıları anlatmak çok kolay değil, Segovia 'da onlardan bir tanesi, dinlemek herşeyin cevabını kendiliğinden veriyor....


diğer albümlerinden

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..