...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

22 Temmuz 2009 Çarşamba

.:Salif Keita-1995-Folon:.





1. Tekere
2. Mandjou
3. Africa
4. Nyanyama
5. Mandela -Keita, J.Philippe Rykiel
6. Sumun
7. Seydou
8. Dakan-Fe
9. Folon - Keita, J.Philippe Rykiel


albüm hakkında

Keita’nın müziği, Mali’nin zengin müzik kültürünün en iyi örnekleri ile pop müziğin kaynaşmış biçiminden oluşmakta. Şarkı sözleri iyimser bir insanın mesajlarını iletiyor. Afrikalılara içinde bulundukları olumsuz koşullar nedeniyle kendilerine acımamalarını, bunun yerine uyanıp varoluşlarının pozitif yanlarını açığa çıkarmalarını söylüyor.

Keita’nın ilginç yaşam hikayesinin eşliğinde yarattığı müzik Afrika’nın neşesi, coşkusu, acısı ve mutluluğuyla özdeşleşmiş. “Yamore”yi dinlediğinizde, uzaklardan gelen ama bir o kadar da içinizde hissettiğiniz duyguların yoğunluğuna kapılıyorsunuz. Bilirsiniz, Tanrı tüm nimetlerini bir kişiye vermez. Bana da pigmentasyon vermedi ve iyi bir görüş… Fakat bana da ufak bir şeyler verdi. Yamore gibi… Yamore sihirsel bir biçimde geldi. Sadece öyle… Gitarımı elime aldım ve melodiyi çalmaya başladım. O melodiyi üç gündür arıyordum. Ah! Mutluydum. O aradığım şeydi.

Yaşantısındaki zorluklara rağmen iyimserliğinden bir şey kaybetmemiş, köklerine olan bağlılığını ve geleneklerine olan tutkusunu yaşatabilmiş bir sanatçı olan Keita, Afrikalıların kalbinde önemli bir yere sahip. Afrika’nın seslerini dinlemeyi sevenlerin de...

mutluluk yarına ait değil. o bir varsayım değil.
mutluluk burada ve şimdi başlar
... Salif Keita


diğer albümleri

01-Soro-1987
02-Ko-Yan-1989
03-Amen-1991
04-68-60-1994
05-The Mansa of Mali… A Retrospective-1995
06-Folon... The Past-1995
07-Seydou Bathili-1996
08-Sosie-1997
09-Papa-1999
10-Moffou-2002
11-M’bemba-2005

yüksek sesle dinlenirse
stres namına bir şeyiniz kalmaz:)
albüme ismini veren parça özellikle
insanı özgür düşüncelere götürüp bırakıyor..
enstrümanların sesi hiç bu kadar temiz ve duru olmamıştı..


web sayfası yoktur sanatçının..

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..