...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

22 Temmuz 2009 Çarşamba

.:Kate Rusby-2007-Awkward Annie:.



1-Awkward Annie
2-Bitter Boy
3-John Barbury
4-High on a Hill
5-Farewell
6-Planets
7-The Old Man
8-Andrew Lammie
9-Streams of Nancy
10-Dauhter of Heaven
11-Blooming Heather
12-The Village Green


albüm hakkında

İngiliz Folk sanatçısı Kate Rusby 1973 yılında müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Çok küçük yaşlarda hemen hemen tüm çalgıları çalmaya başlayan Kate şu anda İngiliz folk müziğinin en önemli isimlerinden biridir.

Olağanüstü güzel, berrak bir sese sahiptir. Dinlemekten zevk aldığım seslerden bir tanesidir. Bir çok ödül alan sanatçının belli başlı ödülleri şunlardır;

Üç adet BBC Radyo 2 Folk Müzik Ödülü
2000'de Yılın Folk Vokalisti ve En İyi Albüm ödülü
2002'de ise En İyi Özgün Parça ödülü
2006'da ise En İyi Canlı Performans ödülünü aldı
diğer albümleri

-1995-Kate Rusby & Kathryn Roberts
-1997-Hourglass-1999-Infinite Blue (The Poozies ile)-1999-Sleepless

-1999-Cowsong
-2001-Little Lights
-2001-Withered and Died
-2002-Ten-2003-Heartlands (film müziği)-2003-Underneath The Stars-2005-The Girl Who Couldn't Fly-2006-All Over Again-2007-Awkward Annie


1 yorum:

Levent Varlik dedi ki...

Kate Rusby çağdaş İngiliz folk müziğinin ilk akla gelen kadın vokallerinden. Kathryn Roberts'la yaptıkları çalışma büyük yankı uyandırıp Froots Dergisi tarafından yılın en başarılıalbümü seçilmişti. Sonra grup dağıldı, Kate önce The Poozies'e girdi, sonra "Hourglass"la solo çalışmaya başladı. Ne şanslıyız ki, 1998'de Türk müzikseverler de tanışmıştı onunla. Poozies'in bir elemanı hasta olup Türkiye turuna katılamayınca, onun yerini Kate Rusby almıştı. Poozies'i ve Kate'i 1998'de British Council'in düzenlediği Istanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Mersin, Gaziantep, Antalya turlarıyla izlemiştik. Bu arada, Kate Rusby'nin, Sandy Denny'nin unutulmaz şarkısı "Who Knows Where The Time Goes" yorumu da, ki albümlerinde yok ama CD-single olarak yayınlandı, dinlemeye değer.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..