...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

31 Temmuz 2009 Cuma

Ray Manzarek-Roy Rogers-Ballads BeforeThe Rain


01-Gnossienne no1
02-B.E.In Memorium
03-El Amor Brujo
04-Remembering You
05-Crystal Ship
06-Love Is A Dangerous Place
07-Ruby Red Nails
08-Riders On The Storm
09-American Pastoral

Şifre=www.kevokmusic.com


albüm hakkında:

The Doors hayranlarının Ray Manzarek adını hatırlayacağından eminim. Bir zamanların bu efsanevi gurubunun üyelerinden Ray Manzarek’ in Roy Rogers'la birlikte yaptığı albüm bu gece kaçan uykumun arkadaşı oldu.

Süper bir şey yaratmışlar açıkcası.Özellikle Eric Satie benim için Klasik müzikte çok önemli bir müzisyendir ve onun Gonssienne'lerinden 1 numaralı parçasını çalmayı da dinlemeyi de çok severim. (Farid Farjad'ta kemanla yorumlamıştı bu parçayı ) Çok farklı bir şekilde yorumlamışlar, olağanüstü bir şey çıkmış. Kolay kolay şunu dinleyin bunu dinleyin diye önerilerde bulunmayı sevmem, hatta bana bu tarz yaklaşımlar tam tersi bir etki yapar, dinleyeceğim varsa bile dinlemem. Ama gerçekten dinlemezseniz büyük bir şey kaçırırsınız.

Seçim sizin.

Ray manzarek adı geçmişken, sanatçı 1975-1978 yılları arasında Amerikada Nite City adlı bir grup ile beraber çalışmıştı.Orada'da Klavye ve Vokal hünerlerini alabildiğine sergilemişti.1977 yılnda çıkardıkları ilk album Nite City ve sonrasında son olarak 1978 yılında çıkardıkları Golden Days Diamond Nights adlı albumleri de çok iyidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..