...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

31 Temmuz 2009 Cuma

Marilyn Mazur-Jan Garberek-Elixir


1-Clear
2- Pathway
3- Dunun Song
4- Joy Chant
5- Bell-Painting
6- Elixir
7- Orientales
8- Metal Dew
9- Mother Drum
10- Mountain Breath
11- Creature Walk
12- Spirit Of Air
13- Spirit Of Sun
14- Sheep Dream
15- Talking Wind
16- Totem Dance
17- The Siren In The Well
18- River
19- On The Move
20- Winter Wish
21- Clear Recycle

Şifre=www.kevokmusic.com


albüm hakkında:

Marilyn Mazur; marimba, bowed vibraphone and waterphone, hang, bells, gongs, cymbals, magic drum, log drum, sheep bells, Indian cowbells, udu drum, various drums and metal-utensils

Jan Garbarek; tenor and soprano saxophones, flute

Evet bence perküsyonda sayılı müzisyenlerin arasında yer alan bu bayan müzisyenin Jan Garbarek'le yaptığı albüm de oldukça ilginç albümlerden bir tanesidir.

Ülkemize de gelerek konser veren Marilyn Mazur bir çok jazz ustasıyla çalışmış son derece başarılı bir müzisyendir.Perküsyondan başka piyano da çalan ve aynı zamanda danscı da olan Marilyn için ritim çalgılarıyla senfoni yaratıyor diyebiliriz.

Jazz severlerin dağarcıklarında bulunması gereken albümlerden bir tanesi özellikle vurmalı çalgıları sevenler için...

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..