...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

31 Temmuz 2009 Cuma

Jacques Loussier Trio and Güher&Süher Pekinel-Take Bach


01-Concerto for three pianos in D minor
02-Alla Siciliana
03-Allegro
04-Concerto for two pianos inC minor
05-Adagio
06-Allegro
07-Concerto for two pianos in C major
08-Adaigo
09-Fuga
10-Jesus Bleibet Meine Freude



albüm hakkında:

Müzik denilince akla gelen ilk isimlerden bir tanesidir Bach. Müzik eğitiminin hangi dalı olursa olsun olmazsa olmazlarındandır.Onu büyük yapan bir çok özelliği olmasına rağmen bence bir özelliği onu diğer müzisyenlerden hemen ayırt eder.

Hiçbir zaman çoğu müzisyenlerde olan ben merkezci bir mantığa sahip olmamıştır. Kendisinden önceki tüm bestecileri sabırla inceleyip onların eserlerini gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla çalışmalar yapmıştır. Bunları yaparken müziğin gelişmesinden başka bir amaç gütmemiştir.

Bu sebeple bugün müzikte çok seslilik kavramı diye bir şeyi konuşabiliyorsak Bach ın sayesinde bu adımlarla atılmıştır diyebiliriz.

Döneminde tüm müzisyenler gibi yaşamını sürdürebilmek için ya Kilise ye yada soylu bir ailenin himayesinde olunması gerektiğinden Bach ta çok küçük yaşta anne ve babasını kaybettiği için Kilise de başlayan müzik yaşamı çoğunlukla orada geçmiştir. Ancak zaman zaman kiliseyle çatışmalar da yaşamamış değildir.

Kiliseden bir aylık bir izin isteyerek devrin ünlü besteci ve orgcusu olan Dietrich Buxtehu yu dinlemek için 350 kilometre uzaklıkta ki Lübeck kentine yürüyerek giden bir kişidir Bach.. Burada besteciyi dinledikten sonra aldığı bir aylık izni biraz fazla kullandığından görevine son verilmiştir.

İki evliliğinden 20 çocuk sahibi olmasına rağmen bu çocukların hepsi yaşamamıştır doğal olarak. Ancak Bach ailesi müzik konusundaki yeteneğini devam ettirmiştir.

Bach ın karakteristik özelliğiyle bütünleşen eserlerine göz attığımızda müzik adına yapılan çalışmaların metot anlamında vaz geçilmez eserler olduğunu görmekteyiz. Bach yaşarken de müzisyen kişiliğinin ötesinde eğitimciydi ve dünya var olduğu sürece de herkes için bir eğitimci olmaya devam edecektir eserleriyle.

Eserleri her anlamda müzisyenlerin ihtiyaç duyduğu vazgeçilmezlerdendir. Onun eserlerinin yapısal içeriğinde doğaçlamaya uygunluk vardır. İstediğiniz gibi oynayabilirsiniz Bach la. Bu sebeple Bach sadece klasik müzisyenlerin değil özellikle doğaçlamayı içinde barındıran jazz müziği sanatçılarının da vaz geçilmezidir.

Ünlü piyanistlerimizden Güher-Süher Pekinel kardeşlerde bu cd. de Bach ı son derece güzel bir ustalıkla seslendirmiştir jazz formuyla.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..