...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

31 Temmuz 2009 Cuma

Paco Pena- Azahara



Las Ferialas (Sevillanas )
Salobre ( Malaguenas )
Los Veleros (Alegrias )
Medina Azahara ( Granainas )
Cansion ( Peteneras )
Acera Del Rio ( Solearas )
Riomar ( Fandangos de Huelva )
Mantilla Y Peine ( Guajiras )
Puerto Aguila ( Tientos )
Pedregales ( Serranas )
Solquema ( Bulerias )
Claroscuro (Tangos )




albüm bilgisi;

1942 Cordoba doğumlu Flamenko gitar ustası. Altı yaşında gitarla tanışan ve oniki yaşında konserini veren Paco Pena dünyanın hemen her yerinde konser verirken Türk sanat severleriyle de bir çok kez bir araya geldi.

Tony Blair'in gitar öğretmeni olarak bilinir. Onu sadece gitarist olarak tanımlamak eksik bir bilgi vermek olur. Aynı zamanda besteci, dramatist ve prodüktördür. Paco Pena ve gurubu " A Compas" ülkemizde de gösterilerde bulunmuştur.Flamenko müziğinin ve dansının bu görsel şölenine İstanbul lu seyirciler tanık olmuştur.

Ustanın deyimiyle "İlk Nabız" olarak nitelendirilen flamenkonun ritmi, hayati bir önem taşır ve o yeryüzünün ritmidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..