...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

28 Ekim 2012 Pazar

.:Arianna Savall-Petter Udland Johansen- 2012-Hirundo Maris:.



01-El Mestre
02-Buenas Noches
03-Ya Salió De La Mar
04-Om Kvelden
05-El Mariner
06-Le Chant Des Etoiles
07-Morena Me llaman
08-Bendik Og Årolilja
09-Ormen Lange
10-Tarantela
11-The Water Is Wide
12-El Noi De La Mare
13-Josep I Maria
14-Penselstrøk
15-Halling
16-Yo M’enamorí D’un Aire
17-Trollmors Vuggesang


Arianna Savall: voice, Gothic harp, Italian triple harp
Petter Udland Johansen: voice, hardingfele, mandolin
Sveinung Lilleheier: guitar, Dobro, voice
Miquel Àngel Cordero: double-bass, voice
David Mayoral: percussion, voice
Toplam Süre: 79:56

albüm bilgisi

2009 yılında oluşturmaya başladığımız müzik blogumuz Ku-Ba-Ba'nın ilk sunumunun ismiydi Arianna Savall Bella Terra ile ve bir dinlediğiniz zaman bir daha da unutulabilecek bir isim değildi Savall. Daha sonra bir albüm daha yaptı Peiwoh diye. O da çok güzel bir albümdü.Ve geçtiğimiz aylarda yeni bir ortak çalışmasını yayınladı. Biz de aradan geçen 3 yıldan sonra onu hatırlatalım dedik.

 


Savall ve Johansen bu albümü Akdeniz ve Kuzey Denizini bağlayan bir yolculuk olarak tanımlıyorlar. Hirundo Maris "Deniz Kırlangıcı" yada Latince anlamıyla "Kuş Uçuşu"  anlamına geliyor. Gerçekten de albümü dinlerken kendinizi bu uçuşun içinde hissedebiliyorsunuz.

Parçalar daha çok Norveç ve Katalonya dediğimiz bölgenin halk şarkıları sayılabilir. Arianna sesiyle ve arp'iyle Johansen ise mandolin ve kemanıyla bizi müziğin evrensel sularında dolaştırıyor..



Arianna Savall


İsviçre'de doğdu, Basel ve Terrassa okudu. 1992 yılında Toulouse Konservatuarı'nda Rolf Lislevand ile erken müzik dönemindeki performanslar konusunda incelemeler yaptı. 1996 ve 2001 yılları arasında Heidrun Rosenzweig ile Kurt Widmer ile Arp Tarihi konusunda lisansüstü çalışmalarda bulundu.

2000 yılında Basel Barok Opera şarkıcısı olarak çalıştı ve bu dönemde Jordi Savall'ın (babasının yani) yönettiği Moneverdi'nin "Orfeo" adlı eserinde Eurydice'i seslendirdi. Savall ailesinin bütün albüm çalışmalarında yer aldı özellikle Hesperion XXI kayıtları çok ilgisini çekti müzikseverlerin ve bu  kayıtlarla çok sayıda ödül aldı.


diğer albümleri

-2004-Bella Terra
-2009-Peiwoh
-2012- Hirundo Maris with Petter Udland Johansen


Blogtaki diğer albümü



Petter Udland Johansen 

Oslo'da doğdu. Norges Musikhøyskole ses ve enstrüman eğitimi aldı. Keman ve gitar çalabilmektedir. Klasik müzik ve opera konusunda geniş bir konser repertuvarı vardır: Repertuvar Bach, Monteverdi, Mozart ve Mendelssohn, Schubert, Grieg, Wolf, Mahler ve Brahms'ın şarkı çalışmaları içermektedir.

Hans Peter Blochwitz, Ingrid Bjoner, Svein Bjørkøy ve Richard Levitt ile Basel Schola Cantorum de ortak çalışmalar yapmıştır. Rinaldo Alessandrini, Jordi Savall, Pep Prats, Christer Løvold, Tom ve Tobias Kjellum Gossmann dahil şeflerle çalıştı. Christer Løvold ve Mark B. Lay ile,vokal üçlüsü Pechrima gurubunu kurdu. Son dönemde Savall'la ortak çalışmalarda yer almaktadır. Norveç^ten esen bir kuzey rüzgarı işte..

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..