...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

5 Temmuz 2012 Perşembe

.:Tingvall Trio-2009-Vattensaga:.




01. Vag in
02. Vattensaga
03. Valsang
04. Suite Kuhla
05. Tveklost
06. Hajskraj
07. Rödbla
08. Under ytan
09. Pinocchio
10. Makuschla
11. Vagor
12. Flaskpost
13. Vag ut

Martin Tingvall - grand piano
Omar Rodriguez Calvo - double bass
Juergen Spiegel - drums



albüm bilgisi

Uluslararası bir caz üçlüsü . Piyanistleri İsveç'ten Martin Tingvall, basçıları Küba'dan Omar Rodriguez Calvo ve davulcuları Almanya'dan Jürgen Spiegel.


İsveç'in güneyindeki küçük bir kasaba da dünyanın farklı üç yerinden gelerek müzik yapmaya başlayan bu üçlünün dediği ortak tek bir şey var "kişisel cennetimizi" bulduk. Bulundukları yerin onlar için inanılmaz ilham verici olduğunu, renk ve şiirsellikle dolu bu ortamda müzikal yolculuğa çıkmanın çok kolay olduğunu söylüyorlar.



Martin; Nordic melodiler ve armoniler, Omar; Küba'nın canlı dinamik ritimleri, Jurgen ise rock, pop ve hip-hop'un bütün enerjisini katmış guruba. Ama gurupta kilit rolu Martin üstlenmiş durumda zaten albümlerinin hepsinde Kuzey jazzının esintilerini hemen göreceksiniz.

Jazz ve Rock'ın otantik sayılabilecek melodilerle büyük bir neşe ve enerjiyle harmanlandığı Trio'nun müziklerini seveceksiniz. Sizi İskandinav'larda sörfe çıkaracak çünkü..

diğer albümler

2006-Skagerrak
2008-Norr
2009-Vattensaga
2011-Vägen


Ku-Ba-Ba'nın youtube kanalına gitmek için tıklayın


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..