...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

29 Mart 2012 Perşembe

.:Petru Guelfucci-1991-Corsica:.





01-Corsica
02-Zitellucia di Rumenia
03-Diana
04-Piuvia
05-I Detti Di u Ventu
06-A Tribbiera
07-Canta Incu Me
08-Si Tu
09-A Voce
10-U Lamentu Di Cursichella
11-Catalinetta
12-L'Acqua Viva


Anghjulu Torre – Mandolin, Percussion, Vocals
Filippu Rocchi – Vocals
Jacob Edgar – Liner Notes
Petru Guelfucci – Main Performer




albüm bilgisi

Petru Guelfucci, Sermanu doğumlu Korsikalı bir müzisyendir. Çocukluğundan beri Korsika halk ezgileriyle büyüyen sanatçı ergenlik döneminde "A manella " adı verilen bir halk müziği grubuna katıldı. Korsika'ya ait kültürel hareketleri korumak adına kurulmuş bu grupta birbirinden değerli müzisyenleri tanıma olanağı buldu. Daha sonra kendi grubunu kuracaktı.

Yaşamı boyunca Korsika'ya ait müzikleri çok sesli bir şekilde dünyaya tanıtmak ve geliştirmek gibi bir amaç taşıyan sanatçının 1991 yılında piyasaya sürdüğü bu albüm gerçekten mavi gezegenin halkları açısından ne denli zengin bir kültürü içinde barındırdığının en güzel örneklerinden biridir.

Geleneksel müziklerin, geleneksel kalıplar içerisinde, özellikleri bozulmadan kaydedilmiş bu albüm dünyanın hemen her yerinde bir milyon kopya satarak Kanada'da altın plak ödülünü de kazanmıştır.

Zaman zaman melankolik tınıları içinde barındıran ama aynı zamanda halka ait neşeli tınılarında yer aldığı bu albüm keyifle dinlenecek albümlerden biridir.




diğer albümleri

1987-Isula
1988-S'o Chjodu L'occhji
1991-Corsica
1994-Memoria
1999-Vita
2009-Sì Mea


web sayfası

2 yorum:

torekara dedi ki...

nereden buldunuz?? :))) süper!!

Murat IŞIK dedi ki...

Müthiş. İşi bıraktım. Bir kahve aldım kendime. Çıkıp sahile gideceğim.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..