...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Mart 2012 Salı

.:Malek Jandali-2012-Emessa Homs:.




1 -Caravan
2 -Zinzana (Prison Cell)
3 -Mari
4 -Emessa (Homs)
5 -Mawal
6 -Nasheed (Anthem)
7 -Valse Hijaz
8 -Freedom (Qashoush Symphony)
9 -Amal (Hope)
10 -Syrian Pulse
11 -Salam (Peace)



albüm bilgisi

Blogta daha önce tanıttığımız Jandali'nin 2009'da çıkarmış olduğu Echoes From Ugarit albümünü yayınlamıştık. 2011'de Suriye'de yaşanan siyasi olaylarda aktivist hareketin içinde yer alarak single bir albüm çıkardı, Watani Ana (I am my Homeland) adını taşıyan bu albüm-parça "özgür düşüncenin ve ifade özgürlüğünün" bir tür simgesi haline geldi.
Yeni çıkardığı albümü ise "benim sevgili yurdum Suriye'de barış, özgürlük, demokrasi ve insan hakları için mücadele veren cesur insanlara" diyerek özgürlük düşünceli insanlara adamış Jandali. Bunu yapmasına etken olan şey de geçtiğimiz aylarda yaşadığı insanlık dışı olaylara maruz kalan anne-babasının başına gelen şeyler. Kısaca hatırlatırsak;

"Uluslararası Af Örgütü Ekim 2011 de yayınladığı kısa raporunda Avrupa, Güney Amerika ve Kuzey Amerika’daki Suriyeli göstericilerin elçilik görevlileri ve Suriye rejimi adına hareket ettiğine inanılan insanlar tarafından sistemli bir şekilde izlendiğini ve taciz edildiğini bildirdi.

Çoğu vakada Uluslararası Af Örgütü Suriye elçilikleri önündeki aktivistlerin önce fotoğraflandıklarını ve sonra da, aramalar, e-postalar ve Facebook mesajları da dahil, çeşitli şekillerde eylemlerini durdurmaları için taciz edildikleri bilgisine ulaştı.

38 yaşındaki piyanist ve besteci Malek Jandali, Temmuz ayında Beyaz Saray önünde reform yanlısı gösteri düzenledikten sonra, 66 yaşındaki annesi ve 73 yaşındaki babası Humus’daki evlerinde saldırıya uğradı.

Malek, Uluslararası Af Örgütü’ne yaptığı açıklamada, anne ve babasının dövüldüğünü ve tuvalete kilitlendikten sonra evlerinin yağma edildiğini söyledi. Eve gelen görevliler, ailesine “oğlunuz hükümetle dalga geçerse olacağı budur” dedi. Anne ve babası o günden sonra ülkeyi terk ettiler."

*(Haber Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi sayfasından alınmıştır.)

1972 yılında Suriyeli bir anne ve babanın çocuğu olarak Almanya'da dünyaya geldi. Piyano dünyasının önde gelen isimlerden biridir. Bir konser piyanisti olarak turnelere gitmesinin yanında besteleriyle de tanınan müzisyen bir çok ödülünde sahibidir.

Onu dünyanın en eski müziklerinin notalarını düzenleyen bir Arap müzisyen olarak tanıdık. Bu notaları 2009 yılında albüm olarak piyasaya sunmuştur.

Son albümü Emessa Moskova Rus Filarmoni orkestrasıyla kaydedilmiştir ve müzisyenin kendi bestelerini içerir.


diğer albümler

2012-Emessa Homs
2011-Watani Ana (I am my Homeland)-Single
2009-Echoes From Ugarit



0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..