...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

12 Şubat 2012 Pazar

.:John Zorn-Bar Kokhba-2005-50th Birthday Clb.Volume 11:.





CD1

01-Intro
02-Lilin
03-Yamid
04-Karet
05-Yatzar
06-Khebar
07-Eitan
08-Kivah
09-Teli

CD2

01-Intro
02-Khebar
03-Lachish
04-Kisofim
05-Jachin
06-Kochot
07-Hazor
08-Avelut
09-Lilin

CD3

01-Intro
02-Khebar
03-Hadasha
04-Hazor
05-Eitan
06Karet
07-Idalah Abal
08-Teli
09-Avelut
10-Bith Aneth


Marc Ribot: guitar
Mark Feldman: violin
Erik Friedlander: cello
Greg Cohen: bass
Joey Baron: drums
Cyro Baptista: percussion
John Zorn: conductor


albüm bilgisi



John Zorn

John Zorn'un bir albümünü bloga eklemiştik. Onunla ilgili bilgileri bu sunumda bulabilirsiniz.

web sayfası




Bar Kokhba Sextet

John Zorn'un birlikte çalıştığı orkestra elemanlarının hepsini bir arada kullanmayarak, değişik zamanlarda değişik sayıda elemanlarla yaptığı çalışmalara isim vermiştir örneğin üçlü olana : Masada String Trio (Feldman-Friedlander-Cohen) , dörtlü olana: Masada Quartet (Zorn, Cohen, Baron ve trompetçi Dave Douglas) ve altılı olana ise Bar Kokhba adını vermiştir. Bu gurubun üyeleri de şu şekildedir;

'Gitarist Marc Ribot, kemancı Mark Feldman, çellist Erik Friedlander, basçı Greg Cohen, davulcu Joey Baron ve perküsyoncu Cyro Baptista'dan' oluşur.

Bu serinin ortaya çıkması ise şöyle olmuştur. Saksafoncu ve besteci Zorn' 1953 doğumludur. 2003 yılında 50.yaşını kutlamıştır. Çok hareketli ve hummalı çalışmalarla geçen 2003-2005 arasında oldukça üretken olmuşlardır. Sonradan bu çalışmalarını "50th Birthday Celebration" adlı 12 CD den oluşan bir seride toplamışlardır. Biz bu serinin 11.ci albümünü size sunuyoruz.

Oldukça ilgi çekici bir seridir. Eserlerde doğaçlamalar bol miktarda kullanılmıştır. Temel düzenlemeler sabit olmakla birlikte solistler değişkendir. Her sanatçının hemen hemen her parçada değişen görev ve sorumluluklarıyla müzisyenlerin olağanüstü performansları bir araya getirilerek yapılmış bir seridir.

Son on yılda hazırladığı Masada projesiyle yüksek kalitede bir çalışmanın ürünü müzik severlerle buluşmuştur. Masada projesini bilenler için çok farklı bir yapı sergilemeyen seri ilk defa dinleyenler için farklı etki bırakabilir.

sextet albümleri

1998-The Circle Maker-Disc Two: Zevulun
2005-50th Birthday Celebration Volume 11
2008-Lucifer: Book of Angels Volume 10

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..