...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

23 Şubat 2012 Perşembe

.:Anouar Brahem-2002-Le Pas du Chat Noir:.




01-Le Pas Du Chat Noir
02-De Tout Ton Coeur
03-Leila Au Pays Du Carrousel
04-Pique Nique A Nagpur
05-C'est Ailleurs
06-Toi Qui Sait
07-Larbre Qui Voit
08-Un Point Bleu
09-Les Ales Du Bourak
10-Rue Du Depart
11-Leila Au Pays Du Carrousel Var
12-Deja La Nuit

Anouar Brahem: Oud
François Couturier:Piano
Jean Louis Matinier: Accordion


albüm bilgisi

1957 Tunus doğumlu büyük ud ustası müzisyen, ülkemizde de kullanılan ve çok sevilen ud'un tüm dünyada tanınması ve sevilmesini sağlayan sanatçılardan bir tanesidir.

10 yaşındayken Tunus Ulusal Müzik Konservatuarı'nda ud ustası Ali Sriti ile müzik hayatına başlayan müzisyen hem kendi ülkesine ait müzikleri, hem de yakın çevresindeki Akdeniz, İran ve Hint müziğini dinleyerek müziksel çalışmalarını bu anlamda derinleştirirken jazz'ın ilgi alanı içerisine girmesiyle tamamiyle farklı bir alana doğru hızla kaymıştır.

Son derece önemli bu çalgının, tıpkı ülkemizde olduğu gibi kendi ve yakın çevresindeki ülkelerde şarkıcılara eşlik eden yapısından sıkıntı duymakla başlayan arayışları ud'un özelliklerini ve çalgısal anlamdaki mükemmelliğini ortaya çıkarak besteler yapmasını sağlamıştır. Bu sebeple yakın çevresinden uzaklaşarak dünya müzik sahnelerinde daha anlamlı çalışmalar yapan sanatçılarla iş birliğine girerek gerçekten bu çalgının hak ettiği saygınlığı kazanmasında en büyük katkıyı sağlamış müzisyenlerdendir.

Bir çok batılı müzisyenlerle çalışmalar yapan sanatçı birçok film ve oyun müziği bestelemiştir, çalışmaları ve hazırladığı albümler bir çok anlamda ödül kazanmıştır. Doğduğu ülke ve yakın çevresiyle bağlarını hiç kaybetmeden müziğin evrensel dilinde yaptığı çalışmalar müzik severler için en güzel armağandır.

Ülkemize de gelerek konserler veren sanatçı geleneksel ile modernizmi birbiriyle en güzel şekilde harmanlayan sanatçılardan biridir.

albümleri

1991-Barzakh
1992-Conte de L'Incroyable Amour
1994-Madar
1995-Khomsa
1998-Thimar
2001-Astrakan Café
2002-Charmediterraneen
2002-Le Pas du Chat Noir
2003-Vague
2006-Le Voyage de Sahar
2009-The Astounding Eyes of Rita


web sayfası


1 yorum:

Anonymous dedi ki...

Çok hoş parçaları var, insanı uzaklara götüren. Teşekkürler...

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..