...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

27 Ekim 2011 Perşembe

.:Trio Soulaÿrès-2009:Native Land:.






01 Sleep
02 De Los Amores
03 D'ici Et D'ailleurs
04 El Assifa
05 Les Fougères
06 The Queen And The Soldier
07 The Foggy Dew
08 Sur La Route De Beyrouth
09 Night Vision
10 Milonga Del sol-Si Le Soleil S'éteint


albüm bilgisi

2003 yılında klasik, folk, celtic ve doğuya kısacası mavi gezegene ait tüm ezgileri bir araya getirmek üzere kurulmuş bir gruptur. Fransız şarkıcı Séverine Soulaÿrès önderliğinde bir araya gelen grup yaptıkları ezgilerle Akdeniz bölgesinin, İrlanda'nın, Arjantin'in ve dünyaya ait bir çok bölgelerin tınılarını yaymışlardır.

Gerçekten kendine özgü pürüzsüz sesiyle insanı bir anda saran melodilerle 2009 yılında piyasaya sürdükleri Native Land adlı albüm büyük bir beğeni kazanmıştır.

Grup elemanları şunlardır;

Séverine Soulaÿrès - chant, bodhran, guitares
Christophe Jacques - guitares, mandoline
Paul Valère Marchand - violoncelle
Myriam Essayan - percussion, bodhran

web sayfaları olmayan grupla ilgili daha detaylı bilgilere myspace den ulaşabilirsiniz.

myspace


3 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

Harika, şuan klinikte dinliyorum, teşekkürler.

Şakir Ayral dedi ki...

selamlar,
ilk kez 2010 başında dinlemiştim. epey bir etkisi altında kalmıştım. sleep ve milonga dinlemekten vazgeçemediklerim arasında. harika bir seçim olmuş, tebrikler. Şakir

vefa dedi ki...

Müthiş, keyifle dinlediğim albümler arasında yerini aldı, çok teşekkürler.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..