...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

5 Temmuz 2011 Salı

.:Gino D'Auri-1992-Flamenco Mystico:.





01. Los Moros
02. Guajira Antigua
03. Barrio Santiago (Bulerias)
04. Las Minas (Tarantas)
05. Quelo de Triana (Soleares)
06. Flamenco Mystico (Fantasia)
07. Rondena para Sabicas
08. Recuerdo de la Alhambra


albüm bilgisi

1938'de Roma'da doğdu. Bir Çingene torunu olduğu için olsa gerek, genlerinin de etkisiyle Klasik gitarla ilgilenmeye başladı, dolayısıyla da repertuvarının tamamı klasik parçalardan oluşuyordu ve bu şekilde çeşitli yerlerde resitaller verdi. Onun çizgisini değiştirecek en önemli olay gittiği bir film olacaktır: Sombrero

Filmde efsanevi flamenko dansçısı Jose Greco bir boğa güreşçisini canlandırıyordu ve arka planda çalan müzikleri ise tüm zamanların en büyük flamenko gitaristlerinden biri olan Geronimo Villarino çalıyordu. Gino bu filme 7-8 kere daha gidecek ve dinlediği bu müzikten çok etkilenecekti. Daha 18 yaşında bile değildi ve hayatının bundan sonrası Flamenko'yu araştırmakla geçmiştir. Daha sonra bu müziğin kaynağı olan yerleri (İtalya-İspanya) kumpanyalarla dolaşmıştır.



1960'da Amerika'ya Los Angeles'e taşınmıştır. Bir süre buradaki restoranlarda müzik yapmaya çalışmıştır. 1980'lerin sonunda Japonların ünlü sanatçıları Keiko Matsui'ye albümünde eşlik etmiştir. Ve 1990 yılında World Class adlı bir müzik şirketi onunla ilgilenerek aynı yıl içerisinde 2 albüm birden "Flamenco Mystico" and "Flamenco: Passion & Soul" çıkarmasını sağlamıştır.

Gino, o yıllarda insanların flamenko'dan anladıkları şeyin 60 bin notanın hızlı hızlı çalınması ve bolca perküsyonla desteklenmesi olduğunu söyleyerek kendisinin bunun dışında bir şey yaptığını ifade etmiştir. Kendi stilini çok daha az nota, daha yavaş ve gerçekçi bir tempo ve en önemlisi tamamen hise dayanan doğaçlamalar olarak tanımlamıştır. Aslında bu haliyle yaptığı çalışmalarının tamamen riske girmek anlamına geldiğini ama bunu sevdiğini ve dinleyicileriyle iletişiminde bunun daha iyi bir yol olduğunu söylemiştir.

Guitarist Gino D'Auri Ocak 2007 yılında 69 yaşında Los Angeles'da ölmüştür.


diğer albümleri

1984-Passion Play
1992-Flamenco Mystico
1997-Flamenco Passion & Soul
2003-Flamenco Passion

Herhangi bir web sayfası bulunmamaktadır.

Hayranı olduğu efsanevi gitarist Geronimo Villarino
ile ilgili bir videoya buradan ulaşabilirsiniz..

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..