...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

24 Haziran 2011 Cuma

.:17 Hippies-2011- Phantom Songs:.





01 - Ton Trangre
02 - Lazy Friends & Promises
03 - Biese Bouwe
04 - Jolies Filles
05 - Across Waters
06 - Gimme Dat Harp Boy
07 - Dorn
08 - Singapore
09 - Blumen Im Glas 10 - Madchen Im Glück
11 - Moi
12 - The Train
13 - Herz Auf Der Zunge


albüm bilgisi


17 Hippies belki de en ilginç gruplardan biri. 1995 yılında Christopher Blenkinsop (buzuki, ukulele ve vokal), Carsten Wegener (bas gitar), Lutz "Lüül" Ulbrich (banjo ve gitar), Kristin "Kiki" Sauer (akordeon & vokal) ve Reinhard "Koma" ile Berlin'de kurulmuştur.

1996 yılında ücretsiz konserlerle adını duyurmaya başladıktan sonra Antje Henkel (klarnet), Elmar Gutmann (trompet) ve Ulrike "Rike" Lau (çello) gruba katıldı.

1997 yılında Henry Notroff (klarnet) ve Dirk Trageser (gitar ve vokal) gruba katıldıktan sonra ilk albümlerini piyasaya sürmüşlerdir.

Genellikle folk müzik üzerine kurulu bir müziksel yapıları olmasına rağmen, diğer müzik türlerini de müziklerine karıştıran sahnede çok hareketli bir gruptur.

1998 yılında Austin, Texas SXSW Festivali'ne katılmış ve sonra Teksas ve Louisiana turuyla müziklerini tanıtmışlardır. Aynı yıl Uwe Langer (trombon) gruba katıldı ve ilk kez Paris'te sahne aldılar.

Şarkılarında Almanca yanında en fazla Fransızca olarak seslendirir.

1999 yılında kendi plak şirketlerini kurduktan sonra Volker "Kruisko" Rettmann (akordeon) olarak gruba katılmıştır.

Sürekli olarak gelişen bir sayıyla güçlenen grup Avrupa'nın hemen hemen her yerinde konserler ve festivallerle müziksel yaşamlarına devam etmişlerdir. Avrupa dışında ABD'de turnelere katılan grup dünyaya ait tüm folklorik özellikleri parçalarında kullanır.

Müziklerini Fransız chanson ve Amerikan halk müziği ile Doğu Avrupa melodileri ve ritimlerinin eşsiz bir karışımı olarak nitelendirebiliriz.

grup üyeleri

Antje Henkel
Christopher Blenkinsop
Daniel "Danda" Cordes
Daniel Friedrichs
Dirk Trageser
Elmar Gutmann
Henry Notroff
Kerstin Kaernbach
Kiki Sauer
Lutz 'Lüül' Ulbrich
Rike Lau
Uwe Langer
Volker 'Kruisko' Rettmann


diğer albümleri

1997-Rock 'n' Roll 13
1999-Wer ist das?
1999-Berlin Style
2002-Soundtrack zum Film Halbe Treppe
2003-17 Hippies play sexy ambient hippies
2004-Hardcore Trobadors
2004-Ifni Ifni
2006-Sirba
2006-17 Hippies play Guitar
2006-17 Hippies Live in Berlin
2007-Heimlich
2009-El Dorado
2011-Phantom Songs

web sayfaları

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..