...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

7 Mart 2011 Pazartesi

.:Trio Esquina-Cortomaltes Tango:.





01. Corto y Louise
02. La Senegalesa
03. Silbando
04. Un placer
05. Mi refugio
06. La trampera
07. Maipo
08. Ojos Negro
09. La cachila
10. Siempre Paris
11. Decarisimo



albüm bilgisi



Cesar Stroscio, Claudio 'Pinio' Enriquez ve Hubert Tissier'dan oluşan grup ilk kez 1991 yılında sahneye birlikte çıktılar. Bundan öncesinde tüm üyelerin kendilerine göre farklı bir müzik geçmişi var.

Cesar Stroscio



Cesar Stroscio; bandoneon çalmadaki ünü ile tanınan bir müzisyendir. Kendi ülkesinde popüler müzik düzenlemeleri ile tanınmaktadır. Arjantin' de dünyaya gelen sanatçı Buenos Aires'de konservatuarda bandoneon üzerine eğitim aldı. Bu çalgıların ustalarından olan Alejandro Barletta, Francisco Requena kendisini geliştirmesinde rehberlik eden kişilerdir.

Haziran 1988'de Paris'te klasik bandoneon öğretmenlik mesleği için Yetenek Sertifikası alır.

Cesar diğer müzisyenler Buenos Aires 1974 yılında "Quarteto Cedron" ile kurar. 1975 yılında bu grup ile Paris' e gelirler ve onlar için uluslararası bir kariyer başlar.

Quarteto Cedron Polydor az on iki albüm daha kaydetti ve tüm dünyada canlı performanslar verdi.

Bir çok müzisyenlerle işbirliği yapan sanatçının beraber çalıştığı diğer sanatçılar şunlardır;

Paco Ibanez, Georges Moustaki, Quilapayùn, Angel Parra, Hélène Martin, Jacques Bertin, Bernard Sandoval gibi buraya alınamayacak kadar çok sanatçılardır..

Halen "Ecole Nationale de Gennevilliers "de bandoneon öğretmenliğine devam etmektedir.

Claudio "Pino" Enriquez



Claudio "Pino" Enriquez'de Arjantinli genç ve yetenekli bir gitaristtir. Juan José Castro Conservatorio mezunu. Leonidas Arnedo, Sergio Hualpa gibi isimlerle çalıştı. 1990 yılında yaptığı çalışmalardan dolayı College of Music Berklee'den ödül aldı. Trio Esquina gurubu olarak yaptıkları "Musiques du Rio de la Plata" albümü Paris Académie Charles Cross 1997 Uluslararası Plak Ödülü aldı. 2003 yılında geleneksel ve çağdaş tangolardan oluşan bir repertuar hazırlayarak 'La Otra Esquina' ('diğer köşe') adını verdiği bir müzik projesi başlattı.

Hubert Tissier



Hubert Tissier ise dünyaca ünlü sanatçılarla yaptığı işbirliğiyle tanınan Fransız bascıdır. Tango özellikle onun için büyük bir tutku olduğundan Osvaldo Piro ve Miguel Angel Estrella gibi prestijli Arjantin' li müzisyenlerle çalışmalar yapmıştır.

Trio çok sofistike olmadan Arjantin'e ait tangoları yeniden düzenlemişlerdir. Geleneklere bağlı kalmakla birlikte müziklerinin içine kattıkları modernizm ile tangoyu farklı boyuta ulaştırmışlardır.

Tangoların dışında yine bu kıtaya ait diğer ülkelerin müziklerini de müziklerine katmışlardır.

Bana göre yine atlanmaması gereken albümlerden biridir.

diğer albümler

1993-Cuarteto Esquina Esquina
1995-Trio Esquina Musiques du Rio de la Plata
1997-César Stroscio & Juan Gelman Ruiseñores de Nuevo
1998-Trio Esquina Tango
2002-César Stroscio & Esquina Los Tangos de Corto
2009-César Stroscio & Esquina Tangos para Corto
2009-César Stroscio & Esquina Azul y Vos

grubun resmi bir web sayfası yoktur, derli toplu en fazla bilgiyi aşağıdaki adresten bulabilirsiniz:


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..