...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

16 Kasım 2010 Salı

.:Salman Gambarov-2005-East Or West:.





1 .Bird (after Azerbaijanian folk song)

2. In Spring (V. Mustafa-zade)

3. My Funny Zibeyda (T. Guliyev)

4. Magic Circle (after Azerbaijanian folk song)

5. Attack Yalli (after Azerbaijanian folk dance melody)

6. Rahab (S. Gambarov)

7. East Or West (S. Gambarov and A. Tagi-zade)


albüm bilgisi

1959 Bakü doğumlu Azerbeycan'lı piyanist ve besteci çok yönlü bir sanatçıdır. Gerek ülkesinde ve gerekse dünyada tanınan en iyi jazz piyanistlerinden biridir.

Bakustic Jazz adındaki grubuyla birlikte 1996 yılından beri dünyanın önemli jazz festivallerinde konser vermektedir.

İlk öğreniminden sonra 1978-1983 yılları arasında Azerbeycan Devlet Konservatuarında öğrenim görmüş ve bu okulda iyi bir jazz piyanisti olmanın ötesinde müzikolog olarak ta eğitimini tamamlamıştır.

Onun müzikolojiyle ilgili geniş bilgisi eserlerini dinlerken anlayabilirsiniz. Azerbeycan'a ait çalgıların son derece ustalıkla grubunda jazz müziğiyle birlikte kullanılması gerçekten kulaklarımızda son derece güzel tınılar bırakır.

Piyanoya olan hakimiyeti de son derece etkileyicidir. Bu albümde insan sesinin sınır tanımayan özelliğini bir kez daha duyacaksınız, gerçekten bir çok anlamda son derece etkileyici ve dinledikçe sizi daha da saran bir albüm..


diğer albümleri

-2005-East Or West
-2005-Standart Dialoque (with Werner Englert)
-2010-Bakustic Jazz Live in Morgenland Festival Osnabrück

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..