...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

20 Kasım 2010 Cumartesi

.:Ferenc Snétberger-Markus Stockhausen Trio-Joyosa :.





1. Gio
2. Basswave
3. Madhawi
4. Gommé
5. Joyosa
6. Mona
7. Freund
8. Our Father
9. Jasmin
10. The Waltz


albüm bilgisi

Hepsi birbirinden değerli dört sanatçı tarafından 2004 yılında oluşturulmuş bu albüm, jazz müziğinin en güzel örneklerinden biridir. Albümle ilgili bilgi vermeden önce bu albümü oluşturan sanatçıları tanıtmayla işe başlamak istiyorum.



Markus Stockhausen

Müzisyen Karlheinz Stockhausen'ın oğlu olan sanatçı Köln'de dünyaya geldi. Çok küçük yaşlarda müziğin içinde oluşan bir dünyada 6 yaşındayken piyano dersleri almaya başladı. Ancak 12 yaşına geldiğinde piyano yerine trompeti seçecek ve Köln'deki müzik okuluna gidecekti.

Cologne Musikhochschule'de 1974 yılında başlayan müzik eğitimi Klaus Oldemeyer ile piyano, R.Platt ile klasik trompet, Manfred Schoof ile jazz trompet eğitimi ile devam etti. 1982 yılında mezun olduğunda klasik müzik ile bezediği eğitimini jazz ağırlıklı olarak geliştirme adına çalışmalar yapacak ve bu anlamda jazz müziğin en iyi trompet ve flugel horn çalgıcısı olacaktır.

Babası da müzisyen olduğundan baba-oğul olarak yaptıkları çalışmalar son derece önemlidir.

Müzik yaşamı başarılar üzerine kurulmuş bir durumdadır. Birçok sanatçı ile birlikte yaptığı çalışmalarla sayısız albüme imza atan sanatçılardandır. Doğaçlamaları gerçekten insanı bu dünyadan öte bir dünyaya götürebilecek zenginlikte bir içeriğe sahiptir.

Kendisiyle ilgili daha detaylı bir bilgiye ulaşmak isterseniz web sayfasını incelemenizi önereceğim.

Çünkü bu albüm bir çok önemli sanatçıyı içinde barındıran bir albümdür.

web sayfası




Ferenc Snétberger

1957 yılında çingene bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Babası çok yetenekli bir gitaristtir ve doğal olarak Ferenc Snétberger çok genç yaşta müzikle babası sayesinde tanışmıştır.

13 yaşındayken müzik okulunda klasik gitar eğitimi almaya başladı ve aynı zamanda bir çok yarışmalara katıldı ve bu yaşlarda çok büyük başarılara sahip oldu. Okul ve yarışmalarla birlikte sürdürdüğü müzik çalışmalarına aynı zamanda para kazanmak için çalıştığı barlar da şans eseri jazz müziğiyle tanıştı. Bu da ister istemez onun müzik yaşamındaki ender zamanlardan bir tanesiydi.

1987 yılında Berlin'e yerleşen sanatçı Jim Hall ve Wes Montgomery gibi jazz sanatçılarından esinlendi. Daha sonra bu anlamda bilgisini arttırabilmek ve gelişebilmek için Budapeşte Konservatuarı'na girerek jazz gitar eğitimi aldı.

Bu açıdan sanatçının çalışmalarına bakarsak , müziklerinde geçmişinden getirdiği çingene özellikleri yanında klasik müziğin ve jazz'ın bütünleşmesine tanık olursunuz. Doğal olarak bu da sanatçıyı gerçekten gitarda farklı bir yere getiriyor.

Bir çok sanatçı ile çalışmaları olan sanatçıyla detaylı bilgiler için web sayfasını veriyorum;

web sayfası




Arild Andersen

1945 Norveç doğumlu bu usta basçı 1967-1973 yılları arasında Jan Garbarek Quartet'in bir üyesi olarak adını tüm dünyaya duyurmuş bir sanatçıdır. Açıkcası hakkında ne yazarsam yazayım tam olarak anlatamayacağım müzisyenlerden bir tanesidir.

Beraber çalışmadığı bir müzisyen yok gibidir. Bana göre jazz dünyasınında en büyük kontrobascılardan biridir.

Yine sanatçıyla ilgili detaylı bilgi için web sayfasına bakabilirsiniz,

web sayfası




Patrice Heral

Bu albümdeki en ilginç kişilerden biri de Patrice Heral, 1965 doğumlu Fransız sanatçı yerel rock gruplarında umutsuzca bateri çalarken sonradan keşfedilen bir sanatçıdır.

Jazz müziğiyle tanışınca şansı bir anda dönen sanatçı çalışmalarına devam ederken bu albümdeki performansıyla da küçümsenmeyecek bir yerdedir.

Bu sanatçıyla detaylı bilgi için myspace sayfasına bakabilirsiniz;

myspace sayfası

Gerçekten büyük bir keyifle dinlenecek bir albümdür, herkese keyifli dinlemeleer...

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..