...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

10 Ekim 2010 Pazar

.:Ayşe Tütüncü Trio-2005-Carnivalesque:.



1-Carla's Second Tango
2-Carnivalesque

3-Chocolate Colored Song

4-Doo-Be-Ya

5-Golliwog's Back

6-Letter to Crete

7-Letting Go

8-Soledad

9-Story of Something

10-Zeynep's Spitting Image



albüm bilgisi

Beş yaşında kendini müzikle dolu bir odada buldu; bir müzik kursunda, hepsinin elinde değişik enstrümanlar, bir curcunadır çalan çocuklarla dolu bir odada ... Bundan iki yıl sonra konservatuarda piyano öğrenimine başladı; orada da oda müziğini çok sevdi.

1983'te ilk grubu Mozaik'i kurdu; 1995'e kadar dört albüm çıkardılar. Mozaik rock, klasik batı müziği ve cazdan oluşan bir füzyon müziğiydi; besininin bir maddesi de yerel topraktı. Mozaik'in yanısıra Kömür grubu da hayli uzun bir süre Ayşe için emprovize çalmanın ve canlı müzik mekanlarında parça yorumlamanın ortamı oldu.

Şarkıcı Sumru Ağıryürüyen ile birlikte kadın şarkıları söylediği bir konser programı hazırladı. Bir stüdyo müzisyeni olarak Bülent Ortaçgil, Yeni Türkü, Ezginin Günlüğü, Mehmet Güreli ve Bulutsuzluk Özlemi gibi grup ve müzisyenlerin çeşitli albümlerinde yer aldı. 1995'ten itibaren uzun bir süre şarkı yazarı-gitarist Bülent Somay'ın grubuyla çaldı.




Çeşitli kısa film müziklerinden sonra Mehmet Güreli ile "Vapurlar" filminin müziğini (1986), Serdar Ateşer ile birlikte Atıf Yılmaz'ın "Bekle Dedim Gölgeye" filminin müziğini (1991), Ümit Kıvanç ve Bülent Ortaçgil ile "Ordaaa Bir Şehir Var Uzak" müzikalini (1994) ve çeşitli oyun müziklerinden sonra da en son Kumpanya Tiyatrosu için Kerem Kurdoğlu'nun "Sahte Kimlikler 5 / Asrın Entrikası" oyununun müziğini (2000) yazdı.

2004'ten bu yana Piyano Perküsyon Grubu'nun yanısıra yeni kurduğu Üçlü'süyle özellikle "iki nefesli ve bir piyano" için düzenlediği yeni bestelerini çalıyor. 2004'te Bodrum Hadigari Festivali ve Alanya Caz Günleri'ne katılan Üçlü 2005'te Prag Caz Açık Festivali'nde çaldı.




kendisi de albüm için şunları söylemiş:

Yedi yıl önce Girit sokaklarında gezinirken "anneanne ve dede"lerimden bir sürü gördüğümü sandım; pembe duru tenleri, maviş gözleriyle bana, bizlere çok yakındılar...

Panayır'ı yaparken Pieter Bruegel'in tablosu bir kez daha yakaladı beni, hani eskiden "ölümden önce bir hayat var"dı ya (bkz. Mozaik grubumuz!), o resimdeki panayırda -ve bence hayatta da- her şey yan yana, iç içe, öyle ki, birbirini boğazlayanlar ve sevişenler, kuduranlar ve uyuklayanlar, yiyenler ve kusanlar, ip atlayanlar ve hıçkıranlar ve kedi yakalayanlar...

hepsi bu tablodaa..!

diğer albümler

Mozaik Grubu ile
1983-Ölümden Önce Bir Hayat Vardır
1985-Ardından
1988-Çook Alametler Belirdi
1990-Plastik Aşk

Mehmet Güreli ile
1990-Vapurlar, Film müziği

Piyano Perküsyon Grubu ile
1999-Çeşitlemeler

Ayşe Tütüncü Üçlüsü ile
2005-Panayır
2009-Yedi Yer Yedi Gök



yer aldığı diğer çalışmalar


-Ezginin Günlüğü-Çeyrek-Mutlu Son
-Sumru Ağıryürüyen-Issız-Terk Edilmiş Kent
-Homegrown İstanbul Vol.2-Harmony
-Mozaik-Tüm albümleri-Piyano, Vokal, Vurmalı
-Bulutsuzluk Özlemi-Uçtu Uçtu-Geri Vokal


web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..