...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

7 Eylül 2010 Salı

.:Yngwie J.Malmsteen-Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra:.



01 Icarus Dreams Fanfare
02 Cavalino Rampante

03 Fugue
04 Prelude to April
05 Toccata

06 Andante

07 Sarabande

08 Allegro

09 Adagio

10 Vivace

11 Presto Vivace

12 Finale


diğer sanatçılar

Czech Philharmonic Orchestra
Yoel Levi, conductor
Yngwie Johann Malmsteen, electric and acoustic guitar
David Rosenthal, orchestrations

albüm bilgisi

Bildiğiniz gibi konçerto bir çalgının tüm özelliklerini ortaya koyabilmek, çalan kişinin çalmadaki ustalığını sergilemek için orkestrayla birlikte çalınan genelde üç bölümden oluşmuş bir müzik biçimidir.

Her çalgı için konçerto formunda beste yapılabilir.

İşte 1998 yılında rock gitarcısı Yngwie J. Malmsteen'ın, elektrogitar için bestelenen " Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra an Em, Opus 1" adlı CD'sini ilk dinlediğimde hissettiklerimi hala içimde taşıyorum.

Gerçekten rock müziğin bu vazgeçilmez çalgısı, klasik müziğin özellikle Barok tarzı yorumuyla birlikte inanılmaz tatlar bırakmıştı bende.

İnsanların özellikle müzikte sınır tanımayan yapıları bazen anlamsız şeylerin ortaya çıkmasını sağlasa bile çoğunlukla çok farklı tınılar yayabiliyor etrafa.

Son derece başarılı bir albümdür.

Şu anda benim için bu albümü hangi sınıfa koyacağımın dışında pek bir sorun yok görülüyor.

Özellikle Barok dönem bestecilerin yaşayabilme şansları olsaydı, bu elektro gitarla yapılan çalışmadan büyük bir keyif alacaklarına inanıyorum.

Yngwie J.Malmsteen 30 Haziran 1963'te İsveç'in başkenti Stokholm'de dünyaya gelen gitar virtüözlerinden biridir.

Önceleri müziğe pek ilgi duymamış olsa da Jimi Hendrix'in öldüğünde televizyonda yayınlanan bir program sayesinde gitara ilgi duymuş ve o günden sonra gitarını elinden bırakmamıştır.

Ailesinin de özellikle ablasının müzikle iç içe olması ve yan flüt çalması klasik müziğe duyduğu hayranlığı geliştirmiştir.

Doğal olarak klasik müzikle rock müziğin bir şekilde sentezi gibi olan bu albümün ortaya çıkması şaşırtıcı olmamalıdır.

Aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen müzikte özellikle barok dönemi çok sevmem ve rock müziğinde hayatımda çok önemli olması bu albümün sık sık yankılanmasıyla sonuçlanır benim dünyamda.

Yngwie J.Malmsteen gitarda istediği tınıları alabilmek için 15 yaşında bir gitar tamir atölyesinde çalışmaya başlamıştır. Bu çalıştığı yerde tamir edilmesi için getirilen lut, gitara benzerliği nedeniyle gitarda da bazı değişikliklerin yapılabileceği fikrini vermiştir.

İşte bu düşünceyle perdelerini eye ile oyarak tıpkı lut gibi scallope klavyesi olan bir gitar yaptı.Yüksek teller ve scallope klavye ile çalmak her ne kadar zor olsa da Yngwie, sweep tekniği için daha uygun olması nedeniyle buna kolay adapte oldu.

Bu müzisyenin gitar çalmadaki ustalığının dışında bu anlamdaki yaratıcılığını da çok seviyorum.

Onun eserlerinde sadece Barok döneme ait izleri bulmayız. Aynı zamanda Paganini hayranı olduğundan Paganini'nin o gösterişli özelliklerini de yakalayabilirsiniz.

İnanılmaz bir hız ve aynı zamanda akıcılıkla yaptığı sololar ve doğaçlamalar dinlemeye değerdir.

albümleri

-1984-Rising Force (1984)
-1985-Marching Out (1985)-1986-Trilogy (1986)-1988-Odyssey (1988)-1989-Trial By Fire: Live in Leningrad-1990-Eclipse-1991-Collection-1992-Fire and Ice-1994-The Seventh Sign-1995-Magnum Opus-1996-Inspiration-1997-Facing the Animal-1998-LIVE!-1998-Concerto Suite for Electric Guitar,Op.1-1999-Alchemy
-2000-War to End All Wars
-2002-Concerto Suite Live-2002-The Genesis-2002-Attack!!-2004-G3 Live: Rockin' in the Free World-2005-Unleash the Fury-2008-Perpetual Flame-2009-Angels of Love
web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..