...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

22 Eylül 2010 Çarşamba

.:Vasilic Nenad-2001-Folk Songs:.





1. Sesir Moj
2.Ima Jedna Krecma U Planini

3.Eleno Kerko

4.Seidefu Majka Budjase

5.Bilijana Platno Belese

6.Ajde Jano

7.Kad Ja Podjoh Na Membasu

8.Zvijezda Tjera Mjesea

9.Zajdi, Zajdi


albüm bilgisi

Öncelikle, Vasilic Nenad Balkan Band bu albümde olağanüstü bir jazz performansı sergilemiş diye düşünüyorum. Sırbistan doğumlu bu sanatçı Balkanlara ait folklorik özellikleri son derece ölçülü bir şekilde kullanarak tamamiyle jazz'a uygun bir müziksel şölen şekline dönüştürmüştür.

Gerçekten bu coğrafyaya ait tınılar ve özellikle ritimler jazz müziği için son derece kolaylaştırıcı özellikler taşıdığından grup kendi folklorik özelliklerini jazz potasında jazz ağırlıklı olarak eritebilmeyi başarmıştır.

Bana göre baştan sona keyifle dinlenecek bir albümdür.

Grup üyeleri şu sanatçılardan oluşmuştur;

Klemens Pliem - sax
Stefan Heckel - piyano
Andjelko Stupar - davul
Pradrag Periç - perküsyon
Vasilic Nenad - kontrabass, flüt

diğer albümler

-
1998 Yugobassia
-
2001 Folk Songs
-
2003 Joe Jack
-
2004 Joe jack is Black
-
2006 Honey and Blood
-
2008 Beyond Another Sky
-
2010 Just Fly

web sayfası


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..