...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

19 Eylül 2010 Pazar

.:Jami Sieber-2004-Hidden Sky:.



01. Maenam
02. Out of the Mist

03. Homage

04. Sukhothai Rain

05. Red Moon

06. Common Music

07. In the Silence

08. Prayer 1

09. Hidden Sky

10. Mandlovu Mind

11. Arms of the Mother

12. Prayer 2



albüm / sanatçı bilgisi

Zamansız, gür, çağdaş kompozisyonlarıyla elektrik ve akustik viyolonselin en ilginç sanatçılarından biridir. Onun için öncelikle yenilikçi kelimesini kullanmamız gerekiyor. Alışılmış viyolonsel çalma tekniklerinin dışında kullandığı kendine özgü teknik müziğinin hemen her motifinde hissedilebilir.

Alıştığımız viyolonselden biraz farklı bu tekniğe alışabilmek kolay gibi gözükmese de Jami Sieber aynı zamanda müziğindeki lirizm ile kendisine hayran olunabilecek bir etki de bırakır.

Onun müziği gerçekten ilham verici bir yapıdadır. Yaşama bakış açısını da müziğine aktardığından son derece dürüst, insanlığa faydalı bir şeyler bırakmak üzerine kurgulanmış bir düşünce sistemiyle müziğini bütünleştirmiş bir sanatçıdır.

Geleneksel viyolonselin dışında 28 yıldır profesyönel olarak elektronik özellikleri ve loop tekniğini viyolonsellede bütünleştirerek çok farklı soundların oluşmasını sağlamıştır.

Araştırmacı ruhuyla sadece müzisyen kimliğiyle değil aynı zamanda dünya görüşünü de işin içine katan yazar ve söz yazarı gibi özellikleriyle de dikkat çeken bir sanatçı olduğunu eklememiz gerekiyor.

İnsan sesine en yakın tınıyı veren bu çalgıda viyolonsele farklı bir boyut katan sanatçının derin bir sessizlikle gelen melodileri ruhun ateşiyle birleşerek harekete dönüşür.

Bazı besteleri film ve tiyatro müziği olarakta kullanılmıştır. Film müziği olarak kullanılan parçaları; Queen of the Sun, Climb Against the Odds, Jews and Buddism, Hope is the Thing with Feathers'dır.

Tiyatro için; Orpheus, TS Crossing kullanılırken popüler video oyununda Braid kullanılmıştır.

Müzikle iç içe son derece yetenekli bir müzisyen...




diğer albümleri

-2008-Unspoken
-2007-Only Breath
-2004-Hidden Sky
-1998-Second Sight
-1994-Lush Mechanique
-1984-Canticles of Light

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..