...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

13 Eylül 2010 Pazartesi

.:Sonia Theodoridou-Sings J. Brel :.



1. Voir un ami pleurer
2. Les bonbons
3. Les bourgeois
4. L' amour est mort
5. J' arrive
6 . Au suivant
7. Ne me quitte pas
8. Les coeurs tendres
9. Fernand
10. L' ivrogne
11. Le moribond
12. La chandon des vieux amants
13. Litanie pour un retour
14. Amsterdam


albüm bilgisi

Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde 2010 yılının Nisan ayından beri Profosör olarak görev yapan sanatçı, Veria -Yunanistan doğumludur.

Yunan Devlet Konservatuarı'nda Papalexopoulou'nın sınıfında öğrenci olan sanatçı çok iyi dereceyle mezun oldu. Maria Callas ödülüyle ya da bursu diyelim, Cologne Musical Academy de ve daha sonra Londra'da Vera Rosza ile çalıştı.

Ünlü Alman soprano Elisabeth Scharwarzkopf'un tüm repertuarına hakim Yunanlı sanatçı Avrupa nın önemli merkezlerinde solist olarak görev yaptı.

Geniş bir repertuara sahip olan sanatçı resitalleriyle izleyicilerin gönlünde derin bir etki bırakmıştır.

Bu albüm 1929-1978 yılları arasında yaşamış Belçikalı müzisyen Jacques Brel'in şarkılarından oluşmuştur. Gerçekten bir dönemin en iyi sanatçılarının başında gelen Jacques Brel'in şarkılarını Sonia Theodoridou çok farklı bir lezzetle bizlere sunuyor.

Jacques Brel, müzisyen kimliğinin dışında aktör ve yönetmen olarak ta karşımıza çıkmıştır. Şarkılarında lirizm gerçekten doruktadır. Aynı zamanda aktör özelliğiyle de şarkılarını söylerken onu şarkının içinde hissedebilirsiniz.

Sadece sesiyle değil, ruhunu da işin içine katarak söyleyen sanatçılardandı.

Doğal olarak çok farklı bir müzik alanında Sonia Theodoridou'nun Jacques Brel şarkılarını söylemesi bir risk gibi gözükse de, Jacques Brel şarkıları neredeyse tüm sanatçılar tarafından yorumlanmıştır.

Bu da son derece güzel yorumlardan sadece bir tanesidir.


albümleri

- 2006 Story D'Amor
- 2007 Recital
- 2008 Arie Antiche
- 2009 Sonia Theodoridou Sings J.Brel

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..