...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

1 Ağustos 2010 Pazar

.:Vaqif Mustafazadeh-2004-Dushunce:.



1 Aman Ovchu
2 Dushunce

3 Zibeyde

4 Bayati Shiraz

5 Ay Peri

6 Qizil Uzuk

7 Melodiya

8 Ezize

9 Fantaziya

10 Gelmedi

11 Improvizasiya


albüm/sanatçı hakkında

Azerbaycanın görkemli caz pianisti ve bestecisi.

Azerbaycan geleneksel mugamlarını caz tekniğiyle birleştirerek yeni bir tür sayılabilecek 'mugam-caz' ı yaratmıştır.

1940 yılında Bakü'de doğdu, Bakü Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra Gürcüstan Devlet Flarmoni Orkestrası'nda çalışmaya başladı-buradayken 'Kafkas-Jazz Triosunu' kurdu. (David Kafman, Arkadi Dadaşyan ve Vagif Mustafazade)

1971-79 yılları arasında çeşitli uluslar arası caz festivallerine katıldı, 78 yılında Monoka'da yapılan festivalde birincilik ödülüne layık görüldü. 1979 yılında Taşkent'te vefat etti. Yaşadığı ev müzeye dönüştürüldü. Kızı da (Aziza Mustafazade) babasının yolundan yürüyerek jazz dünyasında kendisine bir isim yapmıştır.

İsveç'li ünlü pianist B. Yuxansson: "Onun yaptığı müziklere eski Doğu müziğinin tadı sinmiştir, Şehrazat'ın 1002.nci gecede söylediği masala benziyor aynı.

diğer albümleri

-1971-Sevil-Vocal Instrumental Ensemble
-1974-Jazz Compositions
-1976-Jazz Compositions
-1978-Live-One Day in Kyiv
-1979-Jazz Compositions
-1980-Tofiq Guliyevin Melodiyaları-Caz Kompozisiyaları
-1980-Janatym-East Wind Trade Associates
-1989-Tribute Concert To Vagif Mustafa-Zadeh
-2004-Anthology-6 CD-Caz Kompozisiyaları
-2004-Dushunce

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..