...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

27 Temmuz 2010 Salı

.:Stavros Lantsias-1999-Epistrofi:.



1. Prelude Of Return
2. Return
3. Innocence
4. Quest
5. Vals Of The Eyes
6. Henry and June
7. Narrow Street
8. Remembrance
9. The Dream Of Satie
10. The Death Of The Bull
11. Doubt
12. Haig's Song

Stavros Lantsias: Piano
Yiannis Papagiannis: Oboe
Nikos Sidirokastritis: Tympans
Vangelis Zografos: Contrabass
Alfredo Shtuni: Violin
Monica Dhamo: Violin
Altin Thanasi: Viola
Granit Camperi: Violoncello
Haig Yazdjian: Oud, Voice



albüm bilgisi

1966 Kıbrıs doğumlu jazz pianisti, aranjör, besteci, aynı zamanda çok iyi davul da çalmaktadır.

1986 yılında Yunan Lefkosias Konservatuarı'nı bitirmiş daha sonra klasik piyano ve orkestrasyon konusunda teorik eğitim almak üzere Boston'daki Berklee College of Music'e gitmiştir.

1989 da pianistler için düzenlenen 'Masters Basie', 1990 da ise 'Masters Quincy Jones Jazz' organizasyonlarına katılmış ve burada kendisini etkileyecek ünlü isimlerle tanışmıştır.

1992-1997 arasında Yunan Televizyonu'na aranjör-piyanist olarak çeşitli konumlarda hizmet verdi, tiyatro müzikleri yaptı.

Elli Paspala, Dionysis, Alkinoos Ioannidis ve George Dalaras gibi Yunanlı müzisyenler başta olmak üzere David Lynch, Haig Yazdjian, Lars Danielsson gibi müzisyenlerle de ortak çalışmalarda bulunmuştur.

Geçtiğimiz Haziran ayında Akbank Jazz Festivali nedeniyle ülkemize konser vermeye gelen Lars Danielsson'un son dönem albümleri olan Pasodoble, Libera Me ve Tarantella'yı seslendireceği Akbank Sanat'taki konserinde; piyano ve davulda Stavros Lantsias eşlik etmiştir.

İnsanın dinlemekten bıkmayacağı türden, ruhunuzu dinlendirecek, sizi günlük yaşamın kaygılarından sıyırtabilecek müzikler yapmış Lantsias..
diğer albümler

-1999-Epistrofi-Return
-2000-Human Touch
-2001-Trio
-2002-To Taxidi Mias Notas

web sayfası


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..