...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

9 Ağustos 2010 Pazartesi

.:Mozaik-1988-Çook Alametler Belirdi:.


Cok Alametler Belirdi by Mozaik on Grooveshark

01 - Sappho İle Konuşma
02 - Kendi Bıraktığım İzlerde
03 - Yürümek
04 - Çook Alametler Belirdi
05 - Bir Bisiklet Gezintisi
06 - Oniki Adım
07 - Gitmeliydik
08 - Kurşun Askerin Gercekleşmeyen Kaçışı

Saruhan Erim: Bas gitar, vokal, perküsyon
Timuçin Gürer: Vokal, perküsyon
Mehmet 'Kuzu' Taygun: İspanyol Gitar, vokal
Ayşe Tütüncü: Synhesizer, piyano, vokal, perküsyon
Cem Aksel: Davul
Serdar Ateşer: Elektro gitar
Tahsin Ünüvar: Soprano ve tenor saksafon, flüt
Sumru Ağıryürüyen: Vokal (Sappho ile Konuşma)
Erkan Oğur: Elektro gitar( Gitmeliydik)

albüm/sanatçı hakkında

80'li yılların başında hepsi birbirinden değerli müzisyen olan Ayşe Tütüncü, Bülent Somay, Mehmet Taygun, Ümit Kıvanç, Timuçin Gürer, Saruhan Erim'den oluşmuş Türkiye'nin en iyi gruplarından biridir.

Ne yazık ki bu grup kendi isteğiyle 1990 yılından sonra dağıldı.

80'li yıllar Türkiye için önemli anları içinde barındıırır.
“Ölümden Önce Bir Hayat Vardı”, “An Meselesi” ve “Bir Bulutun Ardından” konserleriyle adlarını duyuran topluluk dört albüm çıkartmıştır.

Rock ve jazz müziği harmanlayan aralara p.rock özelliklerini de katan bu ülkenin yüz aklarından bir gruptur.

İlk albümleri olan Ölümden Önce Hayat Vardı 'da dünyaca ünlü müzisyenlerin eserlerini yorumladılar. Daha sonra çıkarmış oldukları-1985 yılındaki-Ardından albümü kendi özgün çalışmalarını içerir. Bu albüm enstrumantal ağırlıktaydı ancak 1988 yılında çıkarmış oldukları Çook Alametler Belirdi adlı albümle sözlü parçalara da ağırlık verdiklerini gördük.

Gerek müzikleriyle gerekse parçalarındaki sözlerle protest müziğin özelliklerine ve rock müziğin ruhuna uygun gelmiş geçmiş en büyük grubudur.

Grubu oluşturan kişilerin entellektüel yapıları eserlerinde öylesine hakimdir ki gerçekten bu gurubun dağılmış olmasının üzüntüsünü içinizde hissedersiniz.

Çekirdek kadronun dışında çeşitli albümlerinde yine ülkede yetişmiş özellikleriyle farklı yerlerde olan sanatçıların katkıları da söz konusudur.

Bunların başında Sumru Ağıryürüyen, Serdar Ateşer, Cem Aksel, Tahsin Ünüvar ve Erkan Oğur gibi sanatçıları sayabiliriz.

Bülent Somay, Sosyalist Zemin ve Akıntıya Karşı gibi dergileri yönetti, şu anda da yayıncılığa ve çevirmenliğe devam etmekte. Ayşe Tütüncü grubun en yetenekli müzisyeniydi. Son derece yetenekli bir piyanist olan Tütüncü, grubun klasik müziğe göz kırpan, senfonik rock eğiliminin temsilcisiydi. Serdar Ateşer ve Bülent Somay gruba rock soundunu hakim kılmaya meyilliydiler. Özetle, rock, klasik müzik ve jazz'ın karışımı bir anlayışla müzik yaptı Mozaik. Meltem Ahıska şarkı sözleri ve şiirleriyle grubun görünmeyen elemanı oldu.


diğer albümleri

1983-Ölümden Önce Bir Hayat Vardı
1985-Ardından

1988-Çook Alametler Belirdi
1990-Plastik Aşk

web sayfaları yok ne yazık ki..


1 yorum:

Anonymous dedi ki...

gitar solosu ile büyük patlama(aşk)..olağanüstü..!!

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..