...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

27 Mayıs 2010 Perşembe

.:Once-John Carney-2006..


01. G.Hansard and M.Irglova-Falling Slowly
02. G.Hansard and M.Irglova-If You Want Me

03. Glen Hansard-Broken Hearted Hoover Fixer

04. G.Hansard and M.Irglova-When Your Minds Made Up
05. Glen Hansard-Lies
06. Interference-Gold

07. Marketa Irglova-The Hill

08. Glen Hansard-Fallen Form The Sky

09. Glen Hansard-Leave

10. Glen Hansard-Trying to Pull Myself Away

11. Glen Hansard-All the Way Down

12. Glen Hansard and Marketa Irglova-Once

13. Glen Hansard-Say It to Me Now



albüm hakkında

Büyük bir keyifle izlediğim filmlerden bir tanesidir. Çünkü başrolde İrlanda'lı grup Frames 'den Glen Hansard'ın başrolde oynadığı bir filmdir.

Basit bir aşk filmi gibi düşünülebilecek bu film konusu itibarıyla da aşkın yaşanılmamasını bir şekilde ortaya koyan filmlerdendir.

Müzikleriyle ve kurgusuyla son derece içten bir seyir izleyen bu film gerçekten sizleri bir kaç saat farklı duygulara sürükleyebilecek bir güce sahip.

Ben müziklerini de çok sevmiştim, bir melodinin oluş esnasındaki sancılarını ve müzisyenleri anlayabilmenizi sağlayacak filmlerden bir tanesi.


Sıcacık bir film ve müzikler...



Once-2006-John Carney

Yönetmen: John Carney
Senaryo: John Carney
Yapımcı: Martina Niland
Görüntü Yönetmeni: Tim Fleming
Müzik: Glen Hansard, Markéta Irglová
Tür: Drama,Music,Romance
Ülke: Ireland
Dil: English,Czech
Süre: 85 dak.
Ödül: Won Oscar. Another 14 wins & 19 nominations
Oyuncular (ilk10): Glen Hansard, Markéta Irglová, Hugh Walsh, Gerard Hendrick, Alaistair Foley, Geoff Minogue, Bill Hodnett, Danuse Ktrestova, Darren Healy, Mal Whyte

Konu:
2006 yılının en başarılı filmlerinden, Sundance Ödüllü ve Oscar’da en iyi beste ödülünü almış olan Once, günümüz dünyasında maddesel koşuşturmalardan uzak, içinde varolan salt aşkı berrak müzikleri ile tatlandırmış bir film olarak çıkıyor karşımıza.

Mesleği süpürge tamircisi olan Glen Hansard, süpürgeleri tamir etmekten çok gitarından çıkan ezgiler ile ruhunu tamir etmektedir. Bu varolma savaşı sırasında kendine bir hayat kurmayı planlayan Çek göçmeni Marketa ile tanışır. Üst sınıf bir konutta temizlikçi olarak çalışıp çok istediği piyanoyu alabilmek için para biriktirmeye uğraşan bu kızın hayatı hakkında önemli kararlar vermesi gerekmektedir.

İrlanda’nın yaşadığı ekonomik patlamadan bu yana son derece materyalist bir hal almış Dublin’de, kendilerini toplum dışı hisseden bu iki insan müzik sayesinde güçlü bir bağ kurarlar.

IMDB 

web sayfası

1 yorum:

fincan dedi ki...

Filminin ayrı, albumunun ayrı hayranıyım bu filmin. Normalde aşk filmlerinden haz etmem ama daha açılış şarkısı ile izlenmek için değil dinlenmek için olduğunu anlatıyor film ki böyle söyleyerek filme haksızlık da etmek istemem.

Çok sıcak bir film! Bilmiyorum belki muzikleri bu kadar ısıtıyor insanın içini ama mutlaka izlenmeli ve mutlaka dinlenmeli.

Albumundeki tek eksik parçaların studyo kayıtlarının kullanılması. Acıkcası özellikle açılış parçasının sokak yankıları ile dinlemeyi tercih ederdim.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..