...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

25 Nisan 2010 Pazar

Farväl Falkenberg-2006-Erik Enocksson



1.The Joy of D.H. Lawrence
2.Dusk Settles in

3.The Breaking of Waves
4.The Nylon Waltz
5.What Drove Her Shivering Into the Cold

6.The State the Sea Left MeIn

7.Thru Thick Night

8.With It's Dark Tail Curled

9.The Sea Waltz

10.The Lingering Procession

11.Minanya Cüile

12.Aranya




albüm / sanatçı bilgisi

Jesper Ganslandt’ın ilk filmi Falkenberg Farewell, beş çocukluk arkadaşının yaşadıkları yer olan Falkenberg ile bağlantılarından yola çıkılarak hazırlanmış, büyümek istemeyen bireylere ve hayatın mekanikliğine dair rüya gibi bir film. Yönetmenin aynı zamanda filmin görüntü yönetmenliğini de üstlenen Fredrik Wenzel ile birlikte kaleme aldığı senaryosu günümüz modern insanın doğaya dönerek, ruhunu yeniden bulması üzerine kurulu.

Çocukluklarından beri dünyadan izole olmuş Falkenberg kasabasında, doğa ile iç içe yaşayan beş çocuğun büyüdükçe birbirlerinden uzaklaşması ve Falkenberg’in o rüya gibi atmosferini bir daha yakalayamamaları, bir ucundan da hiçbir zaman büyümek istemeyen insanların geçmişte yaşamayı tercih etmelerini hatırlatması bakımından aslında birçoğumuza da tanıdık gelebilir. Artık öyle bir çağda yaşıyoruz ki; sadece metalar değil, insanlar ve insanî duygular da çarçabuk sömürülen birer metaya dönüştürülüyor.

Tüketim kültürünün baskın olduğu bir dünyada her şey tüketime tabi olunca, birey de geleceğe umutla bakmak yerine geçmişte yaşamayı, çocukluğun ve gençliğin o masum, temiz ve kirlenmemiş havasını yeniden içine çekmeyi istiyor. Bu yüzden de sürekli kendine kaçış noktaları arıyor. Falkenberg Farewell'de bu düşünceden yola çıkarak, bunun biraz nedenlerine ve sonuçlarına ama daha çok bu ruh haline değiniyor.



Çocukluk, insanın bilinç ve bilinçaltının birbiriyle en çok örtüştüğü, daha doğrusu bu iki kavramın ikircikli bir hal almadığı, bize tekmiş gibi gözüktüğü zamanlardır. İnsanın ilkel zamanına en yakın olduğu bu dönemler, anılarında bulanıklaşmadığı ve tertemiz kaldığı dönemlerdir.

Film boyunca geçmişe yönelik imgeler, resimler, kameraya alınmış çocukluk görüntüleri, ilk anda anlamsız gelen ama film ilerledikçe karakterler için anlam kazanan auralar, karakterlerin hayal kırıklığını daha iyi anlamamızı sağladığı gibi, bizi de o görüntüler aracılığıyla kendi çocukluğumuza götürüyor. Çocukluğumuza yapılan rüya gibi yolculuktan sonra ise, bir tetik sesinin ani irkintisiyle o ana kadar hasır altı ettiğimiz gerçekliği; yani bize zamanın sürekliliğini ve herkesin ve her şeyin bir gün son bulacağını hatırlatıyor.

Ölümün an meselesi olduğunu, insanların seçimlerinin bu yüzden önem kazandığını göstererek bireylerin seçimlerinin önemine ve modern insanın günlük yaşantısının bu seçimler üzerindeki etkisine vurguda bulunuyor. Ama bunu yaparken de didaktik bir üslûpla değil, öznel ve kendini ciddiye almayan, filmin geneline hakim olan o hafif ve masalsı atmosferi de beraberinde taşıyarak yapıyor.

diğer albümler

-Man Tänker Sitt (LP)
-With Its Dark Tail Curled 'Round The Garage
- 7' (45'lik)
-Farväl Falkenberg

IMDB [User Rating:6.2/10]

Filmin müziklerini yapan
Erik Enocksson'un web sayfası

Filmi İndirin:

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..