...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

2 Nisan 2010 Cuma

Chick Corea-Corea.Concerto



01 - Spain- opening and introduction
02 - Spain- theme

03 - Spain- conclusion
04 - Concerto 1- part one
05 - Concerto 1- part two
06 - Concerto 1- part three





albüm bilgisi

1941 doğumlu Amerika'lı jazz piyanisti, aynı zamanda davulcu ve bestecidir.

Sicilya ve İspanyol kökeniyle müzikte bu tınıları da müziğe yerleştiren jazz müziğindeki öncü piyanistlerin başında gelir.

Jazz'da latin rüzgarlarını belki de en iyi yakalayan müzisyenlerdendir. Jazz fusion onunla doruk noktalara gelmiştir diyebilirim.

Çok küçük yaşta piyanoyla başlayan müzik serüveni sürekli olarak yukarıya doğru seyir alan bir başarı grafiği göstermiştir.

Bir çok başarılı jazz müzisyenleriyle birlikte müzik yaparken Corea'nın etkisini ve katkısını çok rahatlıkla duyabilirsiniz.

Sayısız ödülün sahibidir.

Bu albüm ise onun Londra Flarmoni Orkestrası'yla birlikte yaptığı muhteşem bir albümdür.

Klasik müziğe ait özelliklerinde yer aldığı bununla birlikte Origin-Change albümünden yakından tanıdığımız bazı melodilerin senfonik bir yorumla olağanüstü güzel bir şekilde sunulmasını içerir.

Hakkında yazılabilecek binlerce cümle olduğuna inanıyorum, ama hiç bir cümlenin onun müziğindeki muhteşemliği yansıtabilecek güce sahip olmadığına da inanıyorum.

Sayısız albümlerinin hangilerini buraya alınabileceğini bilemiyorum açıkcası.Bu sebeple en iyisi web sayfasından bu albümlere ulaşılmasını ummaktır dileğim.

Var olmasıyla müzik dünyasının çok şey kazandığı ender müzisyenlerden bir tanesidir.




web sayfası

blogtaki diğer albümleri

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..