...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

30 Mart 2010 Salı

Elizabeth Karsten- Flux





1.Pardon, Goddess Of The Night
2.He That Has and a Little Tiny Wit
3.And Will He Not Come Again?
4.Love, Love
5.Fortuna My Foe
6.How Should I Your True Love Know
7.When Daisies Pied
8.But Shall I Go Mourn
9.Willow, Wilow
10.They Bore Him Barefaced On The Bier
11.Tomorrow Is Saint Valentine's Day
12.Tell Me Where Is Fnacy Bred
13.Come Away, Come Away, Death



albüm bilgisi

Shakespeare'in metinlerinden yararlanılarak 16 yüzyıldan kalma müziklerin büyük lut ustası Rolf Lislevand ve Norveç'in ünlü jazz bascısı Arild Andersen'ın arajmanlarıyla Norveç'in muhteşem sesi tarafından seslendirilerek jazz'a dönüşen inanılmaz güzel bir albümdür.

Bu albümde kimi dikkatle dinleyeceğimi karar vermekte zorlanırım.

Garbarek Quartet'in elemanlarından Arild Andersen harikalar yaratırken, yine Norveç'in büyük dehalarından lut sanatçısı Rolf Lislevand inanılmaz tınılar yaymaktadır çalgısıyla.

Davulda Pal Thowsen'in muhteşem ritimlerine İtalyan jazz davulcusu Paolo Vinaccia'nın büyük katkıları olağanüstü güzel bir albüm çıkmasını sağlamış .

Gerçekten Elizabeth Karsten'in o muhteşem sesi ve ses rengi öylesine kucaklayıcıdır ki ve birbirinden usta müzisyenlerin çalgılarıyla bütünleştiğinde gerçekten iyi ki bu gezegendeyim dediğiniz anlardan birini yaşarsınız.

Sözler; aşk ve ölüm hakkındadır



web sayfaları

Arild Andersen Elisabeth Karsten

Rolf Lislevand Paolo Vinaccia

Pål Thowsen

"Gerçekten bu işe gönül vermiş usta müzisyenlerin web sayfası çokta umurlarında değil sanırım, blogta sunum yaparken bu gerçek çok belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor, çünkü hepsinde aynı umursamazlık var:) kimbilir belki de doğrusu bu.. Gerçekten seviyorsan sanatçıyı, ulaşmaya çalışırken de bir süreçten geçmek eğlenceli ve eğitici olabilir.."

1 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Şu anda nasıl mutlu olduğumu anlatamam:)

Bir kaç gündür kuzey ülkelerindeki jazz tutkusunu konuşuyordum sevgili dostum Gunter ile. Ona göre bu toprakların bir sihri var, katılmamak elde değil, bir yanımın bu topraklara ait olmasının verdiği gururla bu muhteşem albümü burada görmenin keyfini yaşıyorum şu an.

Gerçekten burada kimi kulak kabartacağını şaşırıyor insan, çünkü hepsi birbirinden değerli ve muhteşem.

Çok yaşayın,teşekkür ediyorum.

Albümdeki jazz etkisiyle beraber bir Shakespare hayranı olan ben için o dönemlere ait tınıların, felsefenin ve duruşun mükemmeliğinde olağanüstü bir güzellik sundunuz en azından benim için:)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..