...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

18 Mart 2010 Perşembe

Tessa Souter-2009-Obsession



01. Eleanor Rigby
02. Riverman
03. Obsession

04. White Room

05. Afro Blue/Footprints

06. Make This City Ours Tonight

07. Crystal Rain (Sunshower)
08. Empty Faces (Vera Cruz)
09. Now and Then
10. Nara's Song (Little Sunflower)

11. Love Theme from Spartacus

12. Usha's Wedding




albüm/sanatçı bilgisi

Tessa Souter'ın oldukça ilginç bir yaşantısı var.

Londra doğumlu. Başarılı bir gazeteci öncelikle. The Guardian, The Times of London, Elle, Vogue gibi yerlerde yazılar yazmış bir kişi.

12 yaşındayken annesinin, babası hakkında anlattıklarından fazlasıyla etkilenmiş; babasının Ispanyol kökenli ve inanılmaz büyüleyici bir sesi olduğunu anlatırmış ona annesi, köklerine son derece bağlı olan Tessa Souter'de doğal olarak Ispanyol müziğine merak salmış.

Vocalist Mark Murphy ile çalışırken müziğin duygulu havasının etkisinde kaldığını farketmiş Souter ve bunu hayatının her döneminde hissetmiş.

15 yaşındayken hamile kalıp evi terk eder ve 18 yaşına kadar sürecek ilk evliliğini yapar.

Artık tek çocuklu yalnız bir bayandır ve ikinci kocasıyla karşılaşır ve mükemmel bir öğrenci olur. Ancak bu sürede gazetecilik kanına girdiğinden eğitimine devam etmez. Eğer gazeteciliği seçmemiş olsaydı muhteşem bir profösör olacağını anlatıyor Tessa Souter..

28 yaşındayken içindeki bir dürtüyle Londra telefon rehberinden babasının izini sürer. Onu bulduğu zaman yalnız yaşamadığını Trinidad'lı ve siyah olduğunu görür. Yine de kafasındaki o muhteşem model bozulmaz.

Babası muhteşem bir şarkıcıdır, ona göre..

Buna benzer bir sürü magazinsel haberleri okuyabilirsiniz kendisiyle ilgili web sayfalarında.

İlginizi çeker ya da çekmez bilemeyeceğim, ya da benim yaptığım gibi yapar, herşeye kulaklarınızı kapar sadece müziğin sesine kulak verirsiniz.

Seçim sizin....

Bunu yaparsanız gerçekten oldukça iyi bir sesin ve çok iyi müzisyenlerin arasında jazz müziğiyle farklı diyarlara gidebilirsiniz.

diğer albümler

-2009-Obsession
-2008-Nights of Key Largo
-2004-Listen Love


web sayfası

blog | myspace

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..