...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

23 Mart 2010 Salı

.:Concha Buika-2006-Mi Niña Lola:.



01-Mi Niña Lola
02-Ojos Verdes

03-Te Camelo

04-Ay De Mi Primavera

05-A Mi Manera

06-Nostalgias

07-Triunfo

08-Bulería Alegre

09-Love

10-Loca

11-Jodida Pero Contenta




albüm /sanatçı bilgisi

Sesi, sönmek üzere olan ateşi anımsatıyor demişler onun için, caz ve flamenkoyu buluşturan şarkılarını dinlediğinizde"Ateşin Kızı" ismini neden yakıştırdıklarını anlıyorsunuz. Ateşin Kızı tanımlaması 2008'de çıkarmış olduğu "Nina de Fuego" albümünün isminden gelmektedir.

1972 İspanya doğumlu, Concha Buika 'María Concepción Balboa Buika' adıyla Mayorka adasında Ekvator Ginesi’nden politik nedenlerle sürgün edilen bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Bir yazar ve bir aktivist olan babaları, aileyi terkederek Gine’ye geri dönmüş ve anneleri geriye kalan 5 kardeşiyle beraber müzikle iç içe dolu bir evde Buika’yı yetiştirmiş. Şarkı söyleyerek, gitar, piyano ve bas gitar gibi enstrümanları çalarak çingeler arasında büyümüş; çıplak ayakla sahneye çıkması, sahnede dans etmesi, ara sıra dönüp orkestranın resmini çekmesi bu yüzden belki de.

Gitar, piyano, bas ve çello gibi birçok enstrümanı da çalabilen şarkıcı kendini janrlarla sınırlamıyor, müziğin ticari yanından çok performansıyla ilgilenen Buika için sahne, kendisi ve izleyiciyle derin bir bağ kurabildiği bir mekân olduğu için önem taşıyor ve tam da bu yüzden performanslarını izleyen herkes yalnızca büyüleniyor.

“Ben bir Afrikalıyım ve Afrikalı müzik eğitimi almaz” diyerek yeteneğinin köklerinden geldiğini açıklayan sanatçı caz, funk, flamenko ve copla’yı ince bir ustalıkla birleştiriyor ve neo-soul diyebileceğimiz bir tarzda buluşturuyor. Buika, "Mi Niña Lola" albümü ile "En iyi albüm prodüksiyonu" dalında Grammy almıştır.



söyledikleri

“Bir Afrikalı müziksiz yaşayamaz, tıpkı yemek yemek gibi müzik, günlük hayatımızın bir parçasıdır”

”Çünkü bir kişinin sanatı kimi zaman acısındadır, her yerdedir ve bence kişi bunu açıkça, cesurca yaşamalıdır ve soluk alır gibi her anında olduğu gibi anlatmalıdır”

Kendini müzikle ifade eden bir topluluk arasında doğduğu için şanslı olduğunu söyleyen Buika,şarkılarına söz de yazmaktadır. Kendisi ülkemize de gelip konser vermiştir.

diğer albümler

-2005-Buika
-2006-Mi Niña Lola
-2008-Niña de Fuego
-2009- El Ultimo Trago



web sitesi fan site

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..