...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

15 Mart 2010 Pazartesi

Michel Bismut - Ur




1. Ajorpa
2. Ludio

3. Tanjevo

4. La Rose

5. Fayoum

6. Malika

7. Anakha

8. No Se

9. Vendredi 13

10. Arga

11. Princesse




albüm bilgisi

Bence son derece güzel albümlerdendir.

Tunus'lu müzisyen Michel Bizmut, İspanyol müzisyen Jorge Pardo, İran'lı perküsyon ustası Keyvan Chermirani, İran'lı ud sanatçısı Nabil Khalidi gibi farklı coğrafyaların müzisyenleri folk ve jazz kokulu bir albümde bibirinden güzel eserler seslendirmişlerdir.

Jorge Pardo ile ilgili bilgileri sizlere daha önceden bir başka albümü için vermiştik.

Ancak diğer sanatçılar için çok fazla kapsamlı bilgilere açıkcası sahip değilim.

Kendilerinin bu anlamda web siteleri yok. Sadece Nabil Khalidi'nin myspace sayfası var ve orası da çok fazla bilgi verici bir yer görünümünde değil.

Açıkcası çok daha fazla bilgiye sahip olup sizlerle paylaşmayı çok isterdim. Çünkü gerçekten kendi alanlarında oldukça güzel işler yapan kendi hallerinde müzisyenler.

sanatçılar




Nabil Khalidi ;Ud
Michel Bismut ; Contrebasse



Keyvan Chemirani ; Zarp, daf, gatam
Jorge Pardo ; Saxophone soprano, flüte

web sayfaları

Michel Bismut;

Nabil Khalidi myspace;

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..