...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

7 Mart 2010 Pazar

.:Edin Karamazov-Kaliopi-2009-Oblivion:.





01. Melodia Sentimental
02. A Boy Named Hiroshima
03. Oblivion-Astor Piazzolla
04. Wachet Auf Ruft Uns Die Stimme-Bach
05. Cinema Paradiso
06. Hallelujah-Leonard Cohen
07. Ja Vstretil Vas-Trad.
08. Amarilli Mia Bella-Giulio Caccini
09. Alfonsina y El Mar-Ariel Ramirez
10. Koyunbaba Op.19-Carlo Domeniconi
11. So Maki Sum Se Rodila-Trad.


Edin Karamazov-Lute,Archlute,Theorbo
Kaliopi-vocal

albüm / sanatçı bilgisi

Edin Karamazov Bosnalı Lavta ve gitar ustası 1965 Zenica doğumlu, Kaliopi ise Makedonya'nın sevilen sanatçılarından biri..

Lavta denince akla ilk gelen isimlerden Karamazov,

1626 yılında ölen İngiliz besteci John Dowland‘in madrigallerini seslendirmek isteyen Sting'e lavtasıyla eşlik etti. John Dowland 1612'de 1. James'in sarayında lut icracısı olmadan önce hayatını Avrupa'nın krallarına düklerine ve prenslerine müzikler yazarak geçirmiş döneminin en büyük müzisyenlerinden biri olarak ün salmış, melankolik hüzünlü bir yapı göstermesine rağmen son derece eğlenceli neşe ve tutku dolu müzikler de yazmış bir besteci-Sting'in deyimiyle "herşey varmış onda"

Karamazov sadece Sting değil Hilliard Ensemble, Mala Punica, Orpheus Chamber Orchestra, Andreas Scholl, Maria-Cristina Kiehr, Arianna Savall gibi sanatçılarla da çalıştı.

Bu albümünde Carlo Domeniconi'nin son derece güzel bir parçası Koyunbaba Op.19'u seslendirmiştir.Carlo Domeniconi 1947, Cesena (İtalya) doğumlu. Klasik gitara 13 yaşında başladı. Carmen Mozzani'yle çalıştı. Pesero Konservatuvarı'ndan sonra Berlin'de Erich Bürger'in öğrencisi oldu. Ayrıca kompozisyon dersleri aldı. 1969'da Berlin'deki Sanat Yüksekokulu'nda ders vermeye başladı. 1977-80 arasında İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda ders verdi. 15'inci CD'si bugünlerde Japonya'da piyasaya çıkıyor. Kendisine "Koyunbaba" ile ilgili sorulan soruyu yanıtlarken şöyle diyor;

"Muğla yakınlarında bir bölgenin adı Koyunbaba. Çok kurak, çorak topraklar. Bu etkileşimle yazdığım eser, tuhaftır Norveç'ten Arjantin'e, Japonya'dan Çin'e çok farklı kültürlerdeki dinleyiciyi etkiliyor. Nedenini gerçekten bilmiyorum..."
Birkaç yüzyıl önce Gümüşlük cıvarında yaşayan ve çevrede bir evliya olarak kabul edilen Koyunbaba’nın bu körfezde bulunan, ancak bugün turistik yapılarla çevrilmiş olan bir yatır biçimindeki türbesi Domeniconi’yi etkilemiş, bu sükûnet ve saygı uyandıran hava esere yansımıştır, 4 bölmeli ve 12-13 dakika kadar süren bir Pastoral olan bu eser 1985 'te bestelenmiştir.
2007 de `İstanbul Bach Günleri`kapsamında ülkemize gelip konser de vermiştir..
diğer albümler

-Sting-Songs from the Labyrinth
-Wayfaring Stranger with Andreas Scholl
-The Lute is a Song
-Kaliopi-Oblivion-2009

ayrıca;

-J.Savall-Diaspora Sefardí Hespèrion XXI
-G.Girolamo Kapsberger-La Villanella
-M.Perugia-H.Avril-Songs-Mala Punica
-The Tribute To Pavarotti-One Amazing Weekend In Petra albümlerinde de Lute ile yer almıştır..

Karamazov web sayfası

Kaliopi web sayfası

 
Koyunbaba parçasını farklı yorumlarla dinlemek için:

Antigoni Goni

Concerto Di Berlinbul /Gürer Aykal yönetiminde
Adil Aslan'la birlikte yorumu:

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..