...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

9 Kasım 2009 Pazartesi

The Color Of The World Musics-Mexico



Mexico-Jay Jay
Mexico-La Paloma
Mexico-Lajenda
Mexico-Dedos Atareados
Mexico-Nanduty
Mexico-Camino Sinuoso
Mexico-Cucurrucucu
Mexico-Tipitipin
Mexico-La Cucaracha
Mexico-A Gerardito
Mexico-Cunu U
Mexico-En Lo Alto
Mexico-Pajaro Cu
Mexico-Estrellita
Mexico-Guadalajara
Mexico-Serenata del Monito
Mexico-Fuego En Los Pies
Mexico-Cielo Guarani
Mexico-Malaguena
Mexico-El Preso No-9
Mexico-La Noche La Luna
Mexico-Cartas No Escitas
Mexico-Flor de Naranjo
Mexico-Brisas Sobre Fel Parana



albüm bilgisi

20 CD den oluşan Dünya Müzikleri Koleksiyonu'nun 13.CD' si Meksika müziklerine ayrılmış ve parçaları Luis Mampaso seçmiş, genel olarak özenli bir seçim olduğu hemen anlaşılıyor, tam anlamıyla Meksika'yı özgü ve en çok bilinen parçalar bir araya getirilmiş..

Dikkat çeken başka birşey gitarın çalınış şekli-çok değişik ve insanı çoşturacak denli canlı ve heyecanlı bir stil..Yani gözünüzü kapattığınızda çok rahatlıkla çalan orkestranın yanında gibi hissedebilirsiniz.

Albüm ile ilgili daha fazla bilgi yok ne yazıkki, yani satın almak ya da araştırmak isterseniz "sera pazarlama" diye bir yere başvurabilirsiniz onlarında sayfaları yapım aşamasındaymış:)
kapak tasarımı da bana aittir..

Albümü bloga koyarken düşündüm aynı seride 21. CD olarak" Türkiye Müzikleri" diye bir albüm olsaydı hangi parçaları koyardık..ve Türkiye'yi temsil edecek kendine has bir tür müzik olmadığını gördüm ama üzüleceğime gururlandım, çünkü belki de bu kadar değişik müzik türünün olduğu / dinlendiği başka bir ülke daha yoktur..

Kızılderili köklerimizi hatırlattığı için olsa gerek:) Meksika müziğini seveceksiniz..

3 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Kendimi dikkatli olarak tanımlayabilirim. Ama bazen albümlerle ilgili yazdığınız bilgileri okuduğumda bunu Sanem hanım mı yazdı yoksa Mithat bey mi diye tereddüte düşüyorum. bazen de çok emin oluyorum. Bu yazı kesinlikle size ait Mithat bey.

Gerçekten inanılmaz bir ikilisiniz.Albüm kapağı bu yazıda sizi ele veriyor, Sanem hanımın bunlarla uğraşacağını hiç sanmıyorum çünkü.:)))

Mükemmel bir düzenleme olmuş. Hem bu albüm kapağı hemde soğuk bir günde bu sıcak müzikler için teşekkür ederim

sudaay dedi ki...

evet bazen tek tek bazen de ortak çalışma oluyor böyle hissetmeniz normal:)

sanem uçar dedi ki...

İşin en zor kısmı belkide albüm hakkında çok fazla bilgiye sahip olunmadığı anlar olabilir.Müzikal anlamda bir şeyler söyleyebilmek hem kolay hem de zor.

Çünkü ne adına olursa olsun düşünceler yazılırken bilgiyle pekiştiğinde kolaylık sağlansa da insanoğlu duygularının etkisinde kalabiliyor.

Ve müzik çok kolaylıkla duygulara ulaşan bir sanat dalı. İşte bu aşamada iki kişi olmak objektiflik adına büyük bir kazanç.

Bana göre en büyük kazancımızda ortak bir dünya görüşüne sahip olabilsekte farklı pencerelerden bakabilme özelliğimiz.Bunun zenginliği paha biçilmez.

Ancak çok alındım, çok kırıldım, teknik konularda öyle yetenekliyimdir ki zaman zaman meslek değiştirmeyi bile düşünebiliyorum. Ancak bu görülmüyor demek ki:))))))))))))

Buraya kadar yazdıklarım yazdıklarınıza yanıttır sadece. Emin olun bu albüm için söylenmiş çok doğru bir cümle aslında kendi ulusal müziğimizin ne denli zengin olduğunun gerçeğidir.

Böyle bir cd bizim ülke topraklarından tek albümde çıkamayacak kadar zengindir.

ne mutlu bize:)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..