...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

2 Kasım 2009 Pazartesi

Peter Gabriel-Passion-1989



1-The Feeling Begins
2-Gethsemane
3-Of These Hope
4-Lazarus Raised
5-Of These Hope-Reprise
6-In Doubt
7-A Different Drum
8-Zaar
9-Troubled
10-Open
11-Before Night Falls
12-With This Love
13-Sandstorm
14-Stigmata
15-Passion
16-With This Love-Choir
17-Wall Of Breath
18-The Promise Of Shadows
19-Disturbed
20-It Is Accomplished



albüm bilgisi

Peter Brian Gabriel, 1950 doğumlu İngiliz müzisyen.

İngiltere'de Chobham, Surrey kasabasında doğmuştur. Şöhreti Progressive Rock türü müzik yapan Genesis grubunda baş vokalist, flütçü ve perküsyoncu olarak yakalamış, daha sonraları kariyerini tek başına sürdürmüştür.

Tony Banks, Anthony Phillips, Mike Rutherford gibi isimlerle 1967 yılında Genesis'i kurdu. Performansı sırasında gösterişli sahne elbiseleri kullanması, şarkılarından önce anlattığı kısa, hayal ürünü hikayeler ve kullandığı ışık efektleri ün kazanmasında önemli rol oynadı. Çok sonraları birçok rock ve metal grubunun kullanacağı, vokalistin seyircilerin arasına atladığı hareketin bir benzerini The Knife adlı parçasında yaparak akıma öncülük etti. Genesis'ten ayrılma nedeni de yine gösterişçi tavırları ve grup içinde sivrilmesine dayanmaktadır.




Gabriel ilk solo albümlerine isim koymayı reddetmiş, sadece kendi adını vererek kapaklarda farklı temalar kullanmıştır.

Daha önce önemli adımlar atmasına rağmen Gabriel, zirvedeki popülaritesini 1986'da çıkardığı So albümüyle kazandı. Listelerde bir numaraya kadar yükselen Sledgehammer, Big Time ve Kate Bush ile düet yaptığı Don't Give Up adlı parçası albümde yer alan parçalardan bazılarıdır. Sledgehammer 1987 yılında MTV Video Müzik Ödülleri tarafından birkaç dalda ödüle layık görüldü. 1988'de dünya çapındaki Human Rights Now! (İnsan Hakları Şimdi!) turlarına önemli destek verdi.

Martin Scorsese'nin filmi The Last Temptation of Christ için 1989 yılında Passion albümünü hazırladı. Bu albümünü 1992 yılında çıkardığı Us takip etmiştir. Us'ın kayıtları sırasında ilk evliliğinin sona ermesi ve kızından uzaklaşması gibi zor bunalımları yaşıyordu. "Come Talk To Me" (Gel konuş benimle) adlı parçada kızına yakınlaşmak için olan çabasını dile getirdi, Sinead O'Connor vokalde ona eşlik etti.

Real World Stüdyoları'nın kurucusudur. Stüdyonun amacı, yerel müzik yapan belirli sanatçıları desteklemek ve onların yaptığı müzikleri batı kültürüne tanıtmaktır. Yungchen Lhamo, Nusrat Fateh Ali Khan ve Youssou N'dour bu sanatçılardan bazılarıdır.

Uzun yıllar önce Ahmet Telli'nin şiirlerinden oluşan bir albüm almıştım, şiirlerin arka planında çalan parçalar çok güzeldi öyle ki şiirin ne dediği çok ta önemli değildi-arkaplanı dinlemekten şiire konsantre olamıyordunuz. Oysa Ahmet Telli bakın ne diyordu:


"Sen dostumdun benim, gülünce güneşler açan
Bulutlara, rüzgara asarım suretini her akşam
Her akşam bir mektup yazarım dağlar kadar
Kayıp bir adresten geliyor sesin şimdi, üşüyorsun
Unutma dostumsun sen,
neredeysen orada ölmek isterim.."
(tamamı için bakınız)

ve uzun uğraşlardan sonra arka planda çalan parçanın Peter Gabriel'e ait olduğunu öğrendim "The Feeling Begins" gerçektende dinlenesi bir parçadır.

diğer albümleri

-1977 Peter Gabriel I
-1978 Peter Gabriel II
-1980 Peter Gabriel III
-1980 Ein Deutsches Album-Peter Gabriel III
-1982 Peter Gabriel-Security
-1982 Deutsches Album-Peter Gabriel IV
-1983 Plays Live
-1985 Birdy-OST
-1986 So
-1989 Passion: The Last Temptation of Christ
-1990 Shaking the Tree (derleme)
-1992 Us
-1992 Revisited (derleme)
-1994 Secret World Live
-2000 OVO
-2002 Long Walk Home
-2002 Up
-2003 Hit -(derleme)

web sayfası

1 yorum:

sanem uçar dedi ki...

"The Feeling Begins" gerçekten dinlenesi bir parçadır....

Ahmet Telli de izlenesi bir şaiirdir:)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..