...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

10 Kasım 2009 Salı

Kurt Weil-The Seven Deadly Sins




1.Die Sieben Tods Nden: Prolog
2.Faulheit
3.Stolz
4.Zorn
5.V llerei
6.Unzucht
7.Habsucht
8.Neid
9.Epilog
10.Kleine Dreigroschenmusik: Overture
11.Die Moritat von Mackie Messer
12.Anstatt-dass-Song
13.Die Ballade Vom Angenehmen Leben
14.Pollys Lied
15.Tango-Ballade
16.Kanonen-Song
17.Dreigroschen-Finale



albüm bilgisi

Bu albüm sözleri
Brecht tarafından yazılmış müzikleri Kurt Weill tarafından yapılmış bir operadır.

Anna adlı iki kız kardeşin hikayesi anlatılır. İki kardeş olmalarına rağmen Brecht
Anna-I'e alaycı ve küstah, Anna-II' ye duygusal bir kimlik yazmıştır. Bu zıt iki karakterle topluma ait değer yargılarının hiciv edildiği bir eserdir.

Müziklere Londra Senfoni Orkestrası eşlik ederken ünlü soprano Julia Migenes'in performansını da gözardı etmemek gerekir.

30 Ekimde ülkemizde bir konser veren Opera sanatçısı ve "
Carmen" filminin "Grammy Ödüllü " oyuncusu Julia Migenes, Schubert'in talihsiz, karamsar ve esrarlı dünyasına Sinan Tuzcu'nun okumaları ve Edouard Ferlet'in piyanosu ile değişik bir yorum getirmiş kendine has bir kişiliktir..

web sayfaları

Kurt Weill | Julia Migenes


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..