...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

5 Kasım 2009 Perşembe

2009 Baaria-Ennio Morricone



01-Sinfonia Per Baaria
02-Ribellione
03-Baaria
04-Il Corpo E La Terra
05-Lo Zoppo
06-Brindisi
07-Un Gioco Sereno
08-La Visita
09-Un Fiscaletto
10-Racconto Di Una Vita
11-La Terra
12-Verdiano
13-Baaria (Versione Per Banda)
14-Oltre
15-Prima E Dopo
16-I Mostri
17-L'allegro Virtuoso Di Zampogna
18-A Passeggio Nel Corso
19-Il Vento, Il Mare, I Silenzi



albüm bilgisi

Yönetmen Giuseppe Tornatore senaryosunu da yazdığı film 2009 Venedik Film Festivali'nin açılış filmi oldu.

Daha önce "Cinema Paradiso", "La leggenda del pianista sull’oceano" (1900 Efsanesi) gibi filmlerin yönetmeni gerçekten son derece hoş bir film çekmiş.

Film de hemen her şeyi bulabilirsiniz. Tarihe hoş bir yolculuk aslında film. Ancak bu tarihe yolculuk alışık olduğumuz türden bir yolculuk değil.

Öylesine güzel bir alaycılık var ki filmde bu da ister istemez sizi sıklıkla güldürüyor. Salt bir komedi filmi gibi algılamamak gerekiyor herşeye rağmen. Öylesine güzel sosyolojik değerlendirmeler de de bulunmuş ki gerçekten bir kere değil bir kaç kere izleyebileceğiniz bir film yapmış.

Aynı zamanda son zamanlarda izlemiş olduğum en sevimli filme büyük müzisyenin katkısı da hiç yabana atılacak gibi değil. Ennio Morricone müthiş bir performans sergilemiş her zaman olduğu gibi.

film bilgisi

Directed by: Giuseppe Tornatore
Genre: Comedy, Drama
Country: Italy, France
Language: Sicilian, Italian, English
Runtime: 150 min
Cast (first 10): Francesco Scianna, Margareth Madè, Raoul Bova, Giorgio Faletti, Leo Gullotta, Nicole Grimaudo,

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..