...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

29 Ekim 2009 Perşembe

Vassilis Tsabropoulos-The Promise / Melos


1. Other
2. Tale of a Man
3. Smoke and Mirrors
4. Pearl
5. Promise
6. Other, Var., Pt. 1
7. Djivaeri (On a Greek Folk Song)
8. Insider
9. Confession
10. Promenade
11. Other, Var., Pt. 2


albüm bilgisi

15 Ekim Perşembe günü Aya İrini de verdiği muhteşem konserle hemen herkesi büyüleyen Vassilis Tsabropoulos, 10 yaşındayken Unicef 'in açtığı bir yarışmada birinci olup dahi çocuk olarak müzik dünyasında yerini alırken gün geçtikçe haklı bir üne kavuştu.

Dünyanın sayılı piyanistlerinden biridir. Eğitimini Yunanistan' da tamamladıktan sonra Paris Konservatuarı, Salzburg Akademisi ve New York Juilliard School'daki çalışmaları ile eğitimini pekiştirmiş ve geçen sene The Promise adlı albümüyle müzik severlerin karşında olmuştur.

Hemen hemen dünyanın en büyük orkestralarıyla çalışmalarını sürdüren Vassilis Tsabropoulos günümüzde piyano denilince ilk akla gelen isimlerdendir.

Gerçekten piyano çalışındaki hakimiyet inanılmazdır. Klasik yanında jazz müzikte çalan ve piyanoya dokunuşunda kesinlikle bir farklılık olan olağanüstü bir lirizme sahip sanatçılardan bir tanesidir.

Melos adlı albümünde dinlediğim Vassilis Tsabropoulos gerçekten bu albümüyle beni çok farklı diyarlara sürüklemiştir.

Keith Jarrett yaşantımda müzik açısından piyanoda çok farklı yerde tuttuğum bir kişiyken yanına Vassilis Tsabropoulos' un da eklenmiş olması zenginleşen bir dünya sunmuştur açıkcası bana.

Bu albüm 2009 yılında çıkartmış olduğu son albümdür, ilerleyen zaman içersinde özellikle Melos adlı albümünüde buraya almakta fayda var diye düşünüyorum.

Bu ilk albüm bu büyük piyanisti tanıtmak amacı taşımaktadır.

Kesinlikle müzik dağarcığınıza katacağınız ve vaz geçemeyeceğiniz müzisyenlerden bir tanesi olacaktır.:)


Vassilis Tsabropoulos-Anja Lechner-Melos

1-Melos
2-Song Of Prosperity I
3-Tibetan Dance
4-Gift Of Dreams
5-Reflections
6-Simplicity
7-Song Of Gratitude
8-Song Of Prosperity II
9-Sayyid Dance
10-Promenade
11-Reflections And Shadows
12-Reading From A Sacred Book
13-Vocalise
14-Evocation
15-In Memory


albüm bilgisi

Melos ise diğer sanatçılarla birlikte müziği tanrı katına çıkarttıkları farklı bir albüm.

Gerçekten bu albümü hiç bıkmadan günlerce dinleyebilirim. Tüm çalgılar öylesine uyum içersindedir ki, sadece kendisi değil, diğer müzisyenlerde açıkcası olağanüstü bir performans sergilemişlerdir.

Çalgılar özelliklerine göre nerede susacaklarını nerede daha baskın olacaklarını öylesine güzel ayarlamışki... Birbirlerine eşlik ederken çellonun perdesiz bir çalgı olmasının özellikleri kullanılırken, piyano ona arpej ve akorlarla eşlik edip müziğin matematiğini en güzel şekliyle kulaklarımıza yansıtıyorlar.

İnsan sesine en yakın çalgı çellodur. Çelloyu dinlerken bir insanın ağıtına benzer tınıyı yakalayabilirsiniz.Ve öylesine güzel bir bütünlük sağlamış ki çalgılar, melodilerin yakın komşunuza ait olmasının tanıdık ezgileriyle de sarıp sarmalanıyorsunuz.

2008 yılında çıkartılan bu albüm ECM tarafından en iyi albüm seçilmiştir.Vassilis Tsabropoulos dışında viyolonselde; Anja Lechner, percussion da ise; U.T.Gandhi kendisine eşlik etmiştir

Son söz;

Bir çok başarılı albüm dinledim doğal olarak, ancak bu dinlediklerim arasında şimdilik en üst sıradaki yerini hala korumakta...

diğer albümleri

2009-The Promise
2008-Melos
2004-The Triangle
2004-Chants, Hymns and Dances
2003-Akroasis
2002-Live In Cremona
2002-The Face Of Love
2001-Chopin August Symphony
2000-Achirana
1997-Mussorgsky:Pictures At An Exhibition
1992-Images
1990-Skyscape

web sayfası




Not:
"Sanatçının/plak şirketinin" isteği üzerine linkler kaldırılmıştır.

P.S :

This article is only the presentation, links have been removed

2 yorum:

sanem uçar dedi ki...

Bir şey daha eklemem gerekiyor, hatta bazen o anda gelen bir duyguyla sonra ekleriz diye düşündüğümüz bir albümü de sunma düşüncesi ağır basabiliyor bu sebeple, hazırlanın diyoruz izleyenlere, geliyor, devamı da geliyor...:)

titus andronicus dedi ki...

Şu anda bir kez daha Melos albümü yankılanmakta odamın duvarlarında.

Ve bir kez daha ne kadar doğru kişileri tanıttığınız için müzik adına garip bir mutluluk duymaktayım.

Uzaklarda olunca her tını sizi olmak istediğiniz yere götürüyor biliyormusunuz?

Ve ben bir kez daha sizin deyiminizle efsunlu kentin çok kalmasa da arnavut kaldırımlarında dolanıyorum. Müzik genellikle lıp götürür insanları bir yere.Ama Melos çok farklı bir tat da bırakıyor kulaklarda, bitmesini hiç istemediğiniz bir daha bir daha diyerek durmadan yankılan melodiler benim için.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..