...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

5 Ekim 2009 Pazartesi

Harry Manx- Wise and otherwise


1. Only Then Will Your House Be Blessed
2. Death Have Mercy
3. Roses Given
4. The Gist of Madhuvanti / The Thrill Is Gone
5. Coat of Mail
6. Don't Forget To Miss Me
7. A Little Cruel
8. Crazy Love
9. Foxy Lady
10. Makes You Wanna Die Laughing
11. Tethered Dogs
12. Raga Nat Bhariav





albüm bilgisi

Doğu ile Batı'nın müziğini folk ve blues potasında eriten Kanada'lı bir müzisyendir.

Isle of Man' (İrlanda denizinde Britanya adalarının coğrafi merkezindeki adı) de doğmuş olup çocukluğunun bir kısmını burada geçirmiştir. Şimdi ise yaşamını Kanada da sürdürmektedir.

Slide gitar, Harmonica, 6 telli banjo, Hintlilere ait bir çalgı olan Mohen Veena ve bir çeşit perküsyon çalgısı olan Ellis Stomp Box çalar.

Beş yıl Vishwa Mohan Bhatt ile çalışmıştır ve on albümü vardır.

diğer albümleri

1- Dog My Cat (2001)
2-Wise and Otherwise (2002)
3-Jubilee (with Kevin Breit) (2003)
4-Road Ragas (2003)
5-West Eats Meet (2004)
6-Mantras for Madmen (2005)
7-Harry Manx Live (2005)
8-In Good We Trust (with Kevin Breit) (2007)
9-Live at the Glenn Gould Studio (2008)
10- Bread and Buddha (2009)

Sizleri bilmem ama ben hangi zaman diliminde ve nerede olursam olayım Pazar günlerine ait o anlamsızlığı hissedenlerdenim. Tatillerde takvime bakmamak gibi bir alışkanlığım olsa da Pazar günü olduğunu kesinlikle bilebilirim.

Garip bir tatsızlığı vardır benim için pazar günlerinin. Tembellik yapmak, hiç bir şeyle uğraşmamak gibi isteklerim ortaya çıkar. Bu anlarımı değerlendirme sanatçılarından bir tanesidir Harry Manx... Hiç bir iddaası olmaksızın kendi kendine çalınıp söylenen ve insanı rahatlatan etkisiyle pazar günlerinin anlamsızlığını yok eden kişilerimden bir tanesidir.

Doğuya ait özellikler baskın değildir müziklerinde. Sadece o yörelere ait çalgılar öylesine ustalıkla batının melodileriyle bütünleşir ki garip bir huzur duyarsınız.

Bir kurtarıcıdır benim için, dinleyin derim, özellikle pazar günleri çok iyi gidiyor:)

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..